Simple Autumn Blog

Könyvekről, filmekről, versekről és pár evilági dologról...

Bemutatkozás

"Helló, szia, szevasz...
... röviden: könyvek, filmek, sorozatok, vélemények és még pár más dologról. Ezekről olvashatsz az oldalon.
Köszike!
Szép napot! :)

Ne lopj! // Copyright © 2016-2017.
Minden jog fenntartva!"

FRISSITÉS:
2018.01.05.: AZ OLDAL BEZÁRT! (lehet kis idővel visszatérünk, de ez még a jövő zenéje)

Tagja vagyok: Magyar Blogok
E-mail: simplexautumn@freemail.hu"""

Feedek
Megosztás

Könyv > A lány a múltból

2017 november 17, péntek

Magyarországi megjelenés: 2017, Maxim
Kategória: thriller
Oldalszám: 368
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalma:
Írja ​össze azokat a tárgyakat, amelyeket nélkülözhetetlennek tart!
A kérdés különösnek, sőt tolakodónak tűnik – és a két nő számára, akik megválaszolják, pusztítóak lesznek a következmények.
EMMA
A sokkoló betöréstől megviselt Emma új lakásba akar költözni, ám egyetlen lakást sem talál megfizethetőnek vagy elég biztonságosnak. Egészen addig, amíg meg nem érkezik a Folgate Street egy számba. A ház az építészet remeke: minimalista tervrajz, halvány kő, táblaüveg, égig érő falak. Ám vannak szabályok. A titokzatos építész, a tervező, továbbra is parancsol a házban: nincs könyv, nincs díszpárna, nincs fénykép, sem rendetlenség, egyáltalán semmiféle személyes tárgy. A teret arra szánták, hogy megváltoztassa azt, aki benne él – és ez be is következik.
JANE
Magánéletének tragédiája után Jane új életet akar kezdeni. Amikor rátalál a Folgate Street egyes számra, azonnal megtetszik neki a ház, és annak zárkózott, vonzó tervezője. Röviddel beköltözése után Jane értesül a hozzá külsőre és korban is hasonlító, előző lakó tragikus balesetéről. Miközben Jane megpróbálja szétszálazni az igazságot és a hazugságot, akaratlanul is ugyanazokat a mintákat követi, ugyanazokat a döntéseket hozza, ugyanazokkal az emberekkel hozza össze a véletlen, és ugyanazt a rettegést éli át, mint az előző lány.

Vélemény:
Megmondom őszintén, hogy kicsit sok nekem "A lány..." kezdetű regény, s igy el is vette a kedvem az olvasástól. Bár nem Művelt Nép Kiadós, akiknél megszokott ez a cim adás, de végül egy könyves vlog alkalmával összeakadtunk a könyvvel és megtetszett. Mivel épp másnál volt a könyvtárban előjegeztem és vártam. Mikor a kezembe került a regény, haza vittem, leültem. Akkor már nem volt kedvem hozzá. Olvastam helyette mást. Amikor kedvet kaptam hozzá ismét elővettem. A történetrőlnem sokat tudtam. Azt sem tudtam, hogy mire számitsak. Beszippantott, nem birtam letenni, ugyanakkor úgy éreztem, hogy voltak benne üresjáratok. Mire megszoktam volna Jane életéről szóló részt már át is ugrottunk Emmához. Zavaró volt számomra a párbeszédek megjelenitése. Reméltem, hogy megszokom idővel, de sajnos tévedtem. Kiváncsi voltam, hogy mi is a kapocs a két élet között. Nem lőttem messzire. A kötet közepe feél ismét érdekes lett az eseményfonal. 
Eltekintve attól, hogy a második részt érdekesebbnek találtam: csalódás volt. Nem ezt vártam. Ez most nekem nem jött át akármennyire is akartam! Visszatárve a házmegszerzéséért folyó harc tesztkérdéseire: érdekes, olykor nehéz morális, társadalmi kérdéseket tett fel az iró.  Azt viszont sajnáltam, hogy a főszereplők válaszaiban nem leshetünk bele.

3/5

Könyv > A férjem felesége

2017 szeptember 12, kedd

Magyarországi megjelenés: 2016, XXI. század
Kategória: thriller
Oldalszám: 430
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalma:
Mi van, ha az egész életed hazugságra épült?
Amikor Lily, a fiatal ügyvéd férjhez megy Edhez, elhatározza, hogy elölről kezd mindent, a múlt titkait pedig maga mögött hagyja.
De amikor első ügyébe belekezd, valahogy furcsa vonzódást érez ügyfeléhez.
A férfihoz, akit gyilkossággal vádolnak.
A férfihoz, akiért hamarosan mindent kockára tesz majd…
De valóban ártatlan?
És ki ő, hogy megítélje?

Vélemény: (moly.hu)
Nagyon tetszett. Olvasatta magát. Ahogy pörgött a történet és az évek, úgy derültek ki a turpisságok és a hozzákapcsolódó történések. Az írónő úgy megkavarta néha a dolgokat, hogy magam sem tudtam, hogy mi fog történni, néha… nagyon néha nem is azt történt, amire számítottam. Persze voltak dolgok, amit irritáltak, pl. Lily "kapcsolata"/hozzáállása Davinával.
Ilyennek kell lennie egy pszicho-thrillernek. Tudom, hogy még csak július közepe van, de szerintem ez az év pszicho-thrillere. Nagyon bejött! Fordulatos történet! Semmi sem az, aminek látszik. Minden apró cselekménynek oka van, ami kihatással van a szereplők jövőjére.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti ezt a műfajt! :)
Kedvenc lett! Az utóbbi időbe nem sok jó thrillert olvastam, de ez kivétel és nagyon örültem neki, hogy találtam egy tényleg jó könyvet ebben a műfajban hosszú idő után! Senki ne egy gyors lefolyású thrillert várjon, ez az a fajta kötet, ami csepegteti az információkat és a végén az ember nem tudja, hogy vajon jó momentumra figyelt-e oda vagy sem!

5/5

Könyv > Bármit, csak ne az igazat

2017 szeptember 5, kedd

Magyarországi megjelenés: 2017, Művelt Nép
Kategória: thriller
Oldalszám: 430
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalma:
Belenéztél már a párod mobiljába?
Tényleg ezt akarod?
Felkészültél a következményekre?
Minden egy e-maillel kezdődött.
Rachel meg sem akarta nézni. Szereti Jacket, és közös gyermeküket hordja a szíve alatt. Megbízik a férfiban.
Most azonban, miután látta, már nem tudja meg nem történtté tenni azt a percet. Sem az események láncolatát, amelyet elindított.
Vajon miért hazudik Jack a múltjáról? Mi az, amit rejteget? És Rachelnek van joga hozzá, hogy mindenáron megtudja az igazat?
Te mit tennél, ha úgy gondolnád, hogy a párod titkol valamit?
A Bármit, csak ne az igazat Gillian McAllister lenyűgöző, átütő thrillere csalásról, árulásról és egy asszony megszállottságáról, hogy kiderítse az igazságot.

Vélemény:
Nem is tudom, hogy hol kezdjem... Rájöttem, hogy hadilábon állok ezekkel a művelt népes thrillerekkel. Szeretem az ilyen fajta köteteket, de itt mindig valahogy elhasalok. Mindig bedőlök. A szép boritónak, az érdekes sztorinak. 
Adva adott egy nő és egy férfi, akik igen csak hamar összeházasodnak, úgyhogy előtte nem is ismerték egymást. Házasságuk alatt ismerik meg egymást. A főszereplő hölgyemény várandós lesz. Itt természetesen nem áll meg a történet, hiszen a kedves úriemberről igen érdekes dolgok derülnek ki lassacskán, de biztosan. Folyamatosan hazugságok hálójába kerül. Továbbá olyan információkat hivnak elő az internet relytett zugaiból, hogy lehet még Sherlock-ot is meglepnék vele. Természetesen itt is helyet kap a mostanában felkapott téma: a Dark Web. Ami állitólag az internet legsötétebb helye. Ha már az irónő annyi fáradtságot nem vett, hogy a Tor és az Onion szavakara is kitaláljon mást, akkor ez nagyon hamar kiderithető, hogy milyen internetes oldalon kutakszik az ember lánya a szivszerelme után. Ahogy haladunk a törénetben egyre zavarosabb tényezők kerülnek az olvasó szeme elé is. Rachel meginog. ár úgy érzi nem kell neki ez a kapcsolat. Már nem annyira biztos ebben a kapcsolatban, mint az elején. Néha úgy voltam a szereplőkkel és a történésekkel, hogy ez hogy került ide? Mintha csak az oldal szám gyarapitása lett volna az iró célja. Egyik szereplő sem lopta be magát a szivembe. Rachel egyenesen idegesitett.
„Ahogy elkezdtem olvasni, többé nem volt erőm abbahagyni. Bámulatos, okos és életszerű. Imádtam.” - mondja Jill Mansell, irónő. Nos, én nem tudnám elmondani ezeket a sorokat. Mindig úgy állok neki egy-egy ilyen kötet olvasásának, hogy tényleg szeretnék már valami jót olvasni, s mindig csalódnom kell! A történet olvasatta magát, azzal nem volt gond. De minek? Ez is egy közepesnél rosszabb thriller-re sikeredett. Thriller? Szerintem ez minden volt, csak az nem! Szeretnék már egy jó könyvet olvasni, úgyhogy maradok az Agave, Gabo és a 21. század könyveinél ebben a kategóriában. Bennük még nem sikerült csalódnom! :) A Művelt Nép kiadó sok thriller-t és krimit ad ki. Eddig sajnos a 90%-ukban csalódtam ezen a téren. Itt pozitiv példaként a Zárt ajtók mögött c. könyvet tudnák kiemelni.
Kinek ajánlanám a könyvet? Aki úgy gondolja, hogy sok ideje van vagy, aki még soha életében nem olvasott ehhez hasonló könyvet és szeretné elkezdeni.

2/5

Meglepetten! :)

2017 július 23, vasárnap

Köszönöm! :)

Megjelenésre várva > 2017 - II. rész

2017 június 20, kedd

Várható megjelenés: 2017. június 26.
Kiadó: Libri
Oldalszám: 496
Kategória: thriller

Tartalom:
Hat ember maradványaiból összevarrt egyetlen holttestet találnak egy londoni lakásban.
Az áldozatot Rongybabának nevezik el. Ki követhette el ezt a borzalmat? Van-e összefüggés a bizarr eset és a pár évvel korábbi gyilkosságsorozat közt, amely miatt William "Wolf" Fawkes nyomozót kényszer-gyógykezelésre ítélték?
William és társa, Emily Baxter őrmester nyomozását levakarhatatlan sajtóhiénák hada követi - a "Rongybabás gyilkos" eközben bestiális listát küld a vérszagra gyűlő újságíróknak: hat ember neve szerepel rajta, és a meggyilkolásuk tervezett időpontja...
Mi kapcsolja össze a hat áldozatot?
Miközben Wolfék versenyt futnak az idővel, a gyilkos valahol a közelben lapul...
Daniel Cole váratlan fordulatokban bővelkedő thrillerét eddig 30 nyelvre fordították le. Ahogy Jo Nesbo vagy Stieg Larsson regényei, a Rongybaba is kitörölhetetlen nyomot hagy az olvasóban. Folytatás 2018-ban!

***

Várható megjelenés: 2017. július 25.
Kiadó: Agave
Oldalszám: 272
Kategória: horror

Tartalom:
Sokkoló ​történet egy házaspárról, akiknek a párizsi nyaralása rémálommá válik
Mark és Steph boldogan él Fokvárosban a lányukkal, egy nap azonban símaszkos emberek törnek rájuk az otthonukban, és bár szerencsére fizikálisan nem bántalmazzák őket, de olyan lelki sérülést okoznak, amiből képtelenek egyhamar felépülni. Az egyik barátjuk külföldi nyaralást javasol egy népszerű lakáscserés applikáció használatával, és úgy tűnik, hogy Mark és Steph ismét boldog lehet: egy közvetlen, művészi beállítottságú párizsi házaspárnak köszönhetően létrejön a csere, és a tökéletes, romantikus utazás… Párizsban azonban semmi sem olyan, ahogy a hirdetésben szerepelt. A dolgok hirtelen erőszakos fordulatot vesznek, és Marknak és Stephnek hamarosan nem csak a házasságukban keletkezett töréssel kell szembenézniük, hanem egy természetfeletti, de nagyon valóságos gonosszal is.
Az apartman az S.L. Grey nevű, dél-afrikai írópáros – Louis Greenberg és A hármak című regénnyel már itthon is népszerű Sarah Lotz – hátborzongató bemutatkozása a magyar olvasók előtt.

***

Várható megjelenés: 2017. augusztus 07.
Kiadó: Művelt Nép Kiadó
Oldalszám: 430
Kategória: thriller

Tartalom:
Belenéztél már a párod mobiljába?
Tényleg ezt akarod?
Felkészültél a következményekre?
Minden egy e-maillel kezdődött.
Rachel meg sem akarta nézni. Szereti Jacket, és közös gyermeküket hordja a szíve alatt.
Megbízik a férfiban.
Most azonban, miután látta, már nem tudja meg nem történtté tenni azt a percet. Sem az események láncolatát, amelyet elindított.
Vajon miért hazudik Jack a múltjáról? Mi az, amit rejteget? És Rachelnek van joga hozzá, hogy mindenáron megtudja az igazat?
Te mit tennél, ha úgy gondolnád, hogy a párod titkol valamit?
A Bármit, csak ne az igazat Gillian McAllister lenyűgöző, átütő thrillere csalásról, árulásról és egy asszony megszállottságáról, hogy kiderítse az igazságot.

Könyv > Santcum - A rejtélyes társulat

2017 május 11, csütörtök

Magyarországi megjelenés: 2016, Maxim
Kategória: thriller/horror
Oldalszám: 352
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalom:
Dan, ​Abby és Jordan olyan dolgokat élt át a New Hampshire Egyetem nyári táborában, ami egy életre szóló traumát jelentett mindhármuknak. Ez az élmény rányomja bélyegét Abby és Dan kibontakozó szerelmére is. Mindannyian próbálnak túljutni a gyötrelmes emlékeken, de a múlt még mindig kísérti őket.
Bármennyire is szeretnének továbblépni, rengeteg megválaszolatlan kérdés maradt, és valaki eltökélten igyekszik fenntartani bennük a rettegést azzal, hogy titokzatos fotókat küld nekik egykori vándorcirkuszi jelenetekről. Úgy tűnik, az egyetlen esélyük, hogy megszabaduljanak a nyomasztó érzéseiktől, ha visszatérnek Camfordba, a New Hampshire Egyetemre, és feltárják a Brookline elmegyógyintézet múltját, valamint magyarázatot találnak Daniel Crowford igazgató őrült kísérleteire.
Megérkezésük után rádöbbennek, hogy a fotók létező helyszíneket ábrázolnak, sőt, az egyetemi kampusz területén hosszú évek óta most először állítanak fel egy hasonló vándorcirkuszt. Dan és barátai saját maguk fedezik fel a várost – elhagyatott házakban rejtett titkok után kutatva. De az intézet félelmetes múltja sokkal több szálhoz elvezet, mint azt gondolnák. És ez még csak a borzalmak kezdete…

Vélemény:
Párszor már hangoztattam, hogy nem nagyon szeretek belekezdeni könyvsorozatokba, félve attól, hogy nem jelenik meg több rész, de itt most kivételt tettem, ugyanis elnyerte tetszésem a az első kötet. Elsőként vehettem ki a könyvtárból, mert voltam elég szemfüles és vasárnap este 11-kor irtam a könyvtárnak, hogy legyenek szivesek félretenni nekem a könyvet. S lám. 
Lassacskán, de haladt am a történettel, mert nem volt annyi időm. Tetszeni, tetszett. Élménydúsabbnak itáltem meg ezt a részt., ugyanakkor a könyv második fele annyira nem nyerte el a tetszésemet, de kitartóan olvastam. A párbeszédeknél úgy éreztem, mintha csak töltelék lenne a történetek között, értelmetlennek találtam némelyiket, mintha valami tizenéves irta volna olyan benyomást keltett. Hozzátenném még, hogy nekem a vége összecsapottnak tűnt, túl egyszerű vége volt. Kicsit kiszámitható volt az eredmény. A kötet hangulata nagyon jó volt. Nem változott semmit sem az elsőhöz képest, a szereplőknél nekem olyan hatást keltett, mintha nem változtak volna semmit sem. Vontatott volt néhol, nemcsak a párbeszédeknél, hanem történésben is. Mintha a dinamikus kezdés lelassult volna és az iró nem nagyon akarná megirni ezt a könyvet. Kicsit nyögve-nyelősnek gondolom. Ebben a részben nem éreztem, hogy annyira magával ragadott volna. A főgonosz, ha lehet ilyent mondani, mintha néha ott sem lett volna, kidolgozatlannak éreztem. Abby, engem nagyon idegesitett. 
Kicsit csalódás volt nekem ez a kötet, de ezektől eltekintve várom a további részeket is! Nagyon bizom benne, hogy kiadják őket és nem az lesz a sorsa, mint a nagy általánosságban elkezdett sorozatoké. Több ilyen és ehhez hasonló könyvet kellene kiadni, szerintem biztos lenne rá kereslet. Nekem ez a kötet most nem jött be!

3/5

Könyv > Igy emlékezz rám

2017 április 28, péntek

Magyarországi megjelenés: 2015, Erawan
Kategória: thriller
Oldalszám: 400
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalom:
Lizzie-re ​egy internetes társkeresőn talált rá a szerelem egy sármos és tehetséges festőművész képében, aki nemsokkal azután feleségül is veszi. Imádott kutyájukkal hármasban élnek, minden vágyuk a családalapítás, miközben a férfi művészi karrierje is felívelőben van. Zach sötét és gyötrő emlékeket őriz a gyermekkorából, ezért mindennél és mindenkinél jobban ragaszkodik Lizzie-hez. Még az életénél is jobban.
Azután, egy nap megtörténik az elképzelhetetlen…
Egy évvel férje halálát követően Lizzie elzarándokol a tragikus baleset helyszínére, ahol legnagyobb megdöbbenésére egy csokor virágot talál egy bizonyos Xeniától. Ki ez a Xenia, és mi köze van Zach-hez? Lizzie rajongva szerette a férjét, még akkor is, amikor úgy döntött, elhagyja. De vajon tudta-e kivel él együtt? Mi van akkor, ha az az ember, akivel megosztotta az életét, egészen másvalaki volt, mint akinek látszott. És hová rejtőzhet a múlt elől, ha az újra feltámad, hogy jogos jussát követelje?
Az érzékeny és féltékeny férfi, akit a felesége halottnak hisz, a halála évfordulóján elkezd jeleket küldeni a múltból. Mi történhetett? Valóban nem él már? Meg kell-e ijednie Lizzie-nek, amikor éjjel rebben a függöny az ablakon? Sabine Durrant remek lélektani regénye elkalauzolja az olvasót egy szenvedélyes párkapcsolat legmélyebb rétegeibe, szurkolunk a szimpatikus hősnőnek, és az utolsó lapokig izgulhatunk a válaszokért.

Vélemény:
Igazából nem is ezt a könyvet szerettem volna kihozni a könyvtárból. (Eredeti ötlet). Csak sajnos, annak esztétikai gondja voltak: hiányzott az első fél oldal! Nem értem, hogy miért kell ezt csinálni a könyvekkel! Elszomorit! Kettőnek a story-ja első olvasatra majdnem ugyanez, úgyhogy a sérült kötetet le is adtam a pultnál és ezt vettem ki. A kötet boritója megjelenés körül sem keltette fel a figyelmem.
Nem is tudom, hogy hogy vagyok ezzel a "Fejős Éva könyvtára" sorozattal. Eléggé félve kezdtem bele, de mivel thriller, ezért nem ástam el. Annyira nem voltam vele előitéletes. Attól, hogy nekem FÉ könyvei nem tetszenek, attól lehet még izlésesen összeválogatott könyvei, amiket kiad. Adtam neki egy esélyt, had szóljon, ha már azt a másikat nem tudtam kivenni. Sajnálatos módon az irás feélnél jutott eszembe jegyzetelni. Az elején oly annyira hebe-hurgya voltam olvasás közben, hogy Zach jegyzeteire az első oldalon azt hittem, hogy idézet valakitől, igy el sem olvastam. Csak később vettem észre. Az elején nekem kicsit zavaros volt ez az időben ugrálás, két szemszögből vizsgálódás, de aztán hozzászoktam. A kötet első felében az volt a benyomásom, hogy a legfontosabb, hogy kideritsük ki is valójában ez a Xenia. A másik titokzatos fiatal hölgyemény, aki megjelenik főhősnőnk életében, kicsit Anne-re hajazott a "Nővér" c. kötetből. Iszonyat mód idegesitő volt számomra. Lógott mindenki nyakán. Egyszerűen a frász kerülgetett tőle és legszivesebben adtam volna neki két pofont. Mit ne mondjak ennek a vége jobban meglepett, mint az emlitett műé. Ahogy beljebb haladtunk a történetben, úgy kristályosodtak ki az események, hogy mit miért, hogyan, hol stb. Az nagyon tetszett, hogy a másik fél szemszövégből is végig olvashattuk a történéseket. Igy nem csak egy oldalű volt az egész olvasmány. Az nem elég, hogy ki is derült, hogy ki az a titokzatos Xenia, de más dologra is fény derült, amin én nagyon meglepődtem és tényleg nem számitottam rá! Azt hiszünk, hogy ismerünk valakit. Összeházasodunk vele. Mindent nagyon boldognak látunk. Ugyanakkor kiderül, hogy semmi sem az aminek látszik. Nem is ismerjük a másikat kellőképpen. Olyan dolgok látnak napvilágot, ami számunkra hihetetlen,meghökkentő és elképzelhetetlen. Olvasás közben voltak tippjeim, de nem spoiler-ezek, mert nem illik. A nagy véletlenek összjátéka itt is felcsendül. Amikor már minden gyanús. Az irónőnek nagyon jó belemagyarázó/elhitető képessége van. Voltak a kötetnek unalmas, kevésbé érdekes részei, de nem volt vele gond! Nők! A nők szokása kombinálni. Kombinálni mindent, mig rá nem jövünk a valódi igazságra! Természetesen ez csak egy könyv. Mindenki bátran elolvashatja, nem fogja megbánni! ... nem kell megijedni Fejős Éva könyvtárától! :)
Akinek az irónő neve nagyon ismerős az ne is csodálkozzom, mert a Kulinária kiadó 2013-ban kiadta "A hátam mögött" cimű krimijét. Erre a kötetre is sort keritek valamikor.

4/5

Könyv > Nerve - Idegpálya

2017 április 20, csütörtök

Magyarországi megjelenés: 2016, GABO
Kategória: thriller
Oldalszám: 300
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalom:
Amikor a kissé visszahúzódó Vee egyszer csak belecsöppen egy interneten követhető bátorságpróba-játékba, hirtelen azzal szembesül, hogy a névtelen irányítók mindent tudnak róla. Olyan nyereményekkel kecsegtetik, melyek után az EzVagyokÉn oldalán vágyakozott, majd a számára tökéletes pasival, a dögös Iannel szervezik egy csapatba. Először jó mókának tűnik a dolog – a rajongók buzdítására egyre kockázatosabb feladatokat hajtanak végre, egyre értékesebb jutalmakért. De az események komoly fordulatot vesznek, amikor öt másik játékossal egyetemben egy titkos helyszínre irányítják őket, ahol a fődíjért kell harcba szállniuk, s a mindent vagy semmit játékban már az életük a tét.
Jeanne Ryan első regénye izgalmas thriller, egyszerűen letehetetlen olvasmány.

Vélemény:
Tavaly novembere óta szemezek vele, hogy elolvasom. Most végre eljött az ideje. Teljesen tisztában voltam vele, hogy nem az én korosztályomnak szól, de adtam neki egy esélyt, s nagy reményekkel el is kezdtem olvasni. Az nem tetszett, hogy megint a mozifilm környékén adtak ki egy könyvet (lásd: Lángelmék - A nagy rablás). Alapból is viszolygok a filmboritós kötetektől. Igy nekem ki is maradt a film. Na, jó mondjuk ki: A Kék Bálna nevű játék kapcsán is elég sokszor felhozta a média, mint filmet. Könyvről természetesen szót sem ejtettek... Nos, ezt nem kommentálnám! De nem is ezért akartam elolvasni. Története is érdekesen hangzott, bár engem taszit minden olyan könyv, ami valami véletlen folytán az internethez vagy éppen a számitógépekhez van köze. 
Nem is álltam neki nehezen az olvasásának, úgy itéltem meg ezzel hamar fogok végezni. Itt van Vee a főszereplő leaányunk, aki még az élethez is szürke kis egérként festette lemagát előttem abban a pár sorban, amit olvastam róla, aki a  hovatartozás céljából jelentkezni akar egy játékba. Még az első feadatot sem tudja teljesiteni normálisan, hogy szét ne parázná az agyát, hogy mit is gondol róla mindenki és, hogy hogyan fog mutatni ez az interneten. Aztán kiderül, hogy ezt nem lehet eltüntetni a webről (mint általában a dolgok 98%-át, csak az ember azt hiszi róla, hogy eltünt, mert törölte), mert élő egyenes adásban kapcsolták a kávézóból az esetet. Milyen véletlen, hogy be is válogatják a lányt, nem is kell neki sokat várni, hisz' több ezer jelentkező közül ráesett az alternetiva. Számorma elég gyenge feladatok voltak kezdésként. Kezdjük ott, hogy ebbe szerintem csak a buta emberek mennek bele. Szerintem ez abszolút nem gondolkoznivaló, hogy az ember ne vágjon bele ilyen marhaságba. Most őszintén: Ti meddig mennétek el, ha cserébe örült jó cuccokat kapnátok, s mindezt ingyen? Én biztos, hgy enm vállalnám el. Végülis van benne kihivás, de elég szomorú, hogy ezért bármi is járna. Valakinél motivációul szolgál, hogy véghez vigyen őrült dolgokat. Mondván csinálnak valami idiótaságot és ezért még meg is jutalmazzák őket, hogy milyen ügyes gyerekek. olvasás közben vártam a kihivások tetőpontját, de nem észleltem. Természetesen nekik is vannak követőik, de ami durv,a hogy egyes követők velük együtt mozognak terepen és próbálják őket kizökkenteni a "valóságukból". Számomra ez zavaró faktor volt. A kötet alapötletét nagyon jónak gondoltam! És valószinű, hogy ennek a felnőtt verziója is másképpen festett volna. Nem azt mondom, hogy nem voltak benne durva feladatok, mert voltak. Tudjátok, hogy kik jutottak eszembe ezekről az eseményekről? Ők is csinálnak feladatokat, felveszik videóra a kihivsaikat, feltolják a netre, követőik is vannak, like-olják őket, sok rajongójuk van, jobb esetben sponzoraik is vannak és esetenként valami pénz is csurran-cseppen az éjszakai bilibe. Na? Kikre jellemzők ezek a felsorolt dolgok? A Vlogger-ekre! Bizony ám! Természetesen vannak kivételek ez alól, akik nem a nézettségért csinálják (de, azért csinálják, mert ez egy fontos dolog!).
A könyvet inkább a fiatalabb generációnak ajánlanám, akik most 14-21 év közöttiek. Szombat esti, vasárnap délutáni kikapcsolódásra, elfoglaltságra tökéletesen megfelel. Attól függetlenül, hogy nem voltam elájulva a kötettől, szerintem biztos megnézem filmen is. Kiváncsivá tett. Lehet, ha tizenéves fejjel olvasom, akkor jobban tetszett volna! Nekem középszerű hatást nyújtott az olvasmány. Egyébként nem bántam meg, hogy elolvastam!

Jó tanácsok a végére:
- Ne csináljatok bohocót magatokból, azért, hogy menőbbnek tűnjetek!
- Gondoljatok bele, hogy milyen következményekkel járhat, hogy milyen videót, képet töltetek fel az internetre vagy épp csatlakoztok egy titkos csoporthoz/szektához! Hisz' mindennek következménye van!
- Hiába gondolod, hogy letöröltél x dolgot a web-ről, az akkor is ott marad!
- Ha jót akarsz szórakozni és anyudék megvették neked a könyvet, annak reményében, hogy megszereted az olvasást és még nem múltál el 21 éves, akkor ne habozz: olvasd el, mert olvasni jó és biztos, hogy tetszeni fog! :)

Gyerekek, az internet nem játék!!!

3/5

Könyv > Szerencse lánya

2017 március 30, csütörtök

Magyarországi megjelenés: 2016, Libri
Kategória: thriller
Oldalszám: 496
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalom:
Megláttam, ​milyen oltalmat nyújt a siker, a sikert pedig a mobiltelefonos beszélgetés végén található beosztott megfenyegetése, a nagyvárost terrorizáló drága körömcipő definiálja, az emberek egyszerűen akkor állnak félre az utunkból, ha úgy tűnik, hogy nekünk fontosabb helyekre kell igyekeznünk, mint nekik… Úgy döntöttem, hogy csak ezt kell elérnem, és soha többé senki sem bánthat.
Jessica Knoll vezető szerkesztő volt a Cosmopolitan magazinnál. Jelenleg New Yorkban él férjével, és második regényén dolgozik. A szerencse lányából Reese Witherspoon forgat filmet.
2015 legsikeresebb első regénye, már 27 országban bestseller!
A huszonéves TifAni FaNelli a kiváltságosok életét éli. Egy körülrajongott női magazin megbecsült munkatársa, aki a drága ékszerek és márkás ruhaköltemények mellé még egy sármos és jó pedigréjű vőlegénnyel is rendelkezik. Mindazt elérte, ami másoknak csak álom.
DE A TÖKÉLETESSÉG LÁTSZATA VALÓJÁBAN ÁLCA!
Ani múltja kimondhatatlan titkot rejt. Tizennégy évvel ezelőtt a Bradley középiskolában borzalmas dolgok történtek. Meggyalázták, meghurcolták, kinevették. A kis Ani aznap megsemmisült. Az erős TifAni lépett a helyébe, aki mindent meg akar kapni az élettől…
A szerencse forgandó; a bűnösökből is lehet áldozat. A bosszú lehetősége TifAnié; vajon leveszi az álarcot, vagy örökre bezárja magát a múlt börtönébe?

Vélemény:
Előjegyzésen volt a könyvtárba ez a remekmű. Hamar jött is az e-mail, hogy átvehetem.  El is döcögtem érte, nem volt messze. Mire arra jutottam volna, hogy olvassam, nem volt kedvem hozzá. De azért neki álltam. Nagyon sokalltam ezt a majdnem 500 oldalt egy ilyen story-ra. jobban mondva azt sem tudtam, hogy mirőlszól, mert a fülszövege nem árul el sokat. Hátulján levő irás is inkább a mobiltelefon, körömcipő, nagyvárosi-feeling-et adja elő. Amitől kb kiráz a hideg, de azért tegyünk vele egy próbát. Már, amikor megjelent akkor tetszett. Megtetszett a boritó. Mivel a "Holtodiglan"-hoz hasonlitották, ezért nem fűztem a dolgokról. Rátekintve a boritójára, titkon reménykedtem benne, hogy tetszeni fog. 
Erőnek erejével, erőt vettem magamon és neki ültem a könyvnek. Bőlére eresztett mondatok, hosszú szavak, teljes körű leirás minden apró dolgoról. Na ez kikészitett.  Úgy éreztem magam, mitnha köelező olvasmányt olvasnék  vagy épeen Bret Easton Ellis: Amerikai Psycho c. könyve jutott eszembe, a hosszú leirásokat illetően. Le sem kötött a könyv. Azért nem adom magam ilyen könnyen, ha törik, ha szakad én ezt elolvasom! Az elején már nekem gyanús volt, hogy nem lesz a szivemcsücske a "mi-vagyunk-a-nagyvárosi-lányok"-stilustól. Divatos márka nevek, hires amerikai tv-show-k, körömlakk, buli, ilyen ruha, olyan ruha stb. Neee! Köszi!! TifAni/Ani/Fanny  pszicho-skizo kombó trió néhol követhetetlen volt számomra. Pedig annyira szerettem volna a könyv ellenzőivel szembe szállni, hogy "Ez igen is egy jó könyv! Nincs igazatok..." Pedig, DE! Igazatok van!Túl gyorsan fogytak a lapok, és nem az izgalomtól, mert tövig rágtam a körmöm! "A Szex és New York es a Holtodiglan elbújhat." Itt már nagyon gyanakodhattam volna az összehasonlitásnál! Szerintem ezek árulkodójelek, hogy NE olvasd el a könyvet! Azt hiszem ezzel a pláza lányokat szeretnék rábirni az olvasásra. "Képzeld, a Cosmo-ba láttam ezt a könyvet, biztos jó lehet." Rég untam magam ennyire olvasás közben, mint most! Szerintem bármi is olvasok ezután ennél márcsak jobb lehet! Még a digitális nyomozós könyv, sem volt olyan rossz ehhez képest! Csalódott vagyok azért egy kicsit! Legalább egy közepest szerettem volna adni, de báááh! Nem jött át!
Nem értem a cimválasztást sem, bár lehet átsiklottam felette. Mondjuk nem hiszem! Iskolai zaklatás meg bárkivel előfordult. Tegye fel a kezét, akit sose piszkáltak a suliba! Az aztán tényleg szerencsés! Hálát adok az égnek, hogy léteznek könyvtárak és nem dobtam ki az ablakon 3499 forintocskát! Teljes joggal büszke lehetek magamra, hogy elolvastam! Szerencse lánya vagyok, hogy végre vége lett! Oh, és ne feledjük: ebből film lesz!

2/5

Könyv > Ami maradt

2017 március 23, csütörtök

Magyarországi megjelenés: 2016, Európa Kiadó
Kategória: krimi/thriller
Oldalszám: 432
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalom:
Alice ​Salmon már nincs közöttünk, de emlékét nem feledjük. Halálhíre port kavart az interneten, tele voltak vele a hírek, szeretteinek szívében nem csillapul a gyász. De legközelebbről mégsem a családtagok és a barátai ismerték Alice-t.
Lassan a rendőrök is felhagynak a nyomozással, úgy tűnik, soha nem derül ki, mi történt Alice utolsó éjszakáján. Dr. Jeremy Cooke egyetemi oktató azonban megszállottjává válik az esetnek: minden idejét annak szenteli, hogy a legapróbb részletet is összegyűjtse. Sorra veszi Alice naplóbejegyzéseit, végigolvassa emailjeit, meghallgat minden hozzáférhető hanganyagot, találkozik az érintettekkel. Amit csak lehet, összeszed; és – tudóshoz illő módon – sajtó alá rendez egy teljes könyvet.
Maga a kutakodás is vihart kavar, hát még a készülő emlékkötet híre. Vajon mire jutott a tiszteletre méltó dr. Cooke? Milyen felfedezéssel zárul a sokkoló dosszié, Alice életének archívuma?

„Minden hónapban jön egy könyv, amit az új Holtodiglan-nak neveznek.
Mi úgy gondoljuk, megtaláltuk az igazit.”
(Marie Claire)

Vélemény:
Ugye milyen érdekfeszitő a könyv tartalma? Már jó ideje nézegetem, s úgy is voltam vele, hogy nem  lehet rossz, mivel az Európa kiadó nem ad ki mindenféle szemetet. Teltek-múltak a hetek. Ki vettem a könyvtárból. Örültem is, hogy bent van. Mindig is érdekelt, hogy mi is az a digitális nyomozás. 4 könyvet vettem ki és egy másik jobban érdekelt, úgyhogy miután végeztem vele, neki estem ennek.
Nem gondoltam, hogy nehéz lesz erről a könyvről irni, pedig iszonyat kiboritott. Legutóbb "A Nővér" c. remekelés boritott ki. Attól a tartalmi minősége miatt, ettől pedig a szerkesztése miatt. Mégis csak kiváncsi voltam a kivitelezésre, hogy miért is digitális nyomozás. Totál átvágva éreztem magam! Az első ami szemet szúrt ugrálunk az időbe, nem is csak az időbe, hanem mindenbe amibe lehet! Egy ideig követhetőek voltak a dolgok, majd kezdtek összefolyni. Úgy éreztem mintha turkálnánk valaki személyes holmiai között. Bele lesnünk a levelezésébe, SMS-eibe, Twitter üzeneteibe stb. Ez is volt gondolom a célja az irónak. Nem tudtam, hogy mi-minek az összefüggése, totál nagy káosz volt a fejembe, "Ez egy katyvasz!" - gondoltam magamban. De nem adtam alább, muszáj volt megtudnom, hogy mi lesz a vége, mi értelme ennek. Sok lehetőség van felsorolva (mint, ahogy a boritón is olvasható) mi is lehet az ügy hátterébe. Attól eltekintve, hogy oda volt irva, hogy "Alice Salmon napló bejegyzése 2xxx.xx.xx." Olvasom, Alice ;  olvasom, Alice ;  olvasom, "Mi van?!". Két enterrel megoldották a válasz vonalat, hogy a másik bekezdés már tök másról szólt. Legalább 3 csillaggal elválaszthatták volna a naplót és egy oda nem illő történetet.S természetesen minden ilyen könyv után kapunk egy ilyen idézetet, véleményt, mint amit fent a Marie Claire női magazin jóvoltából olvashatunk. Nagyon, de nagyon elég már a Holtodiglan-ból. Nem olvastam el, nem is fogom. A film nagyon jó volt, a könyvből nem kérek. Azt hiszik, hogy ha "A lány a vonaton" és a "Holtodiglan" szavak ott diszelegnek egy könyv boritóján, akkor már el is van adva... Lehet! Gyarló az ember, én meg hülye vagyok, hogy kivettem! Kicsit unalmas a "Holtodiglan" téma, de én ellenállok. Nem fogom elolvasni!

2/5