Simple Autumn Blog

Könyvekről, filmekről, versekről és pár evilági dologról...

Recept > Spagetti spanyolosan

Hozzávalók:
80 dkg csomagolt szeletelt (chorizo)
kolbász
300 dkg spagetti
20 dkg  petrezselyem (jó maroknyi)
2 piros paprika egy üvegből sós lében vagy olajban
2 evőkanál olívaolaj
50 dkg finoman reszelt friss parmezánsajt
valamint extra reszelt sajt a tetejére tálalásnál

Elkészítés:
Forraljon fel egy pohár vizet. Közben szeletelje fel a kolbászt, majd vágjja fel a petrezselymet és a paprikát.
Amikor a víz felforr, tegyebele a spagettit és sózza. Főzze meg a tésztát.
Egy nagy serpenyőben melegítse fel az olajat, ada hozzá a chorizót (kolbászt) és a paprikát, valamint sok fekete borsot. Főzze egy percig, amíg felmelegednek és a lé elszíneződik a kolbásztól. Öntsön  fél pohár tészta vizet a serpenyőbe, szedje le a felesleget le a maradékot és öntse a spagettit a serpenyőbe.
Adja hozzá a petrezselymet és a parmezánt, szórje meg velük és piszkálja meg a tésztát, hogy a víz megnedvesítse. Lehet plusz extra parmezán az asztalnál.

Forrás: A fényküldöttek

Recept > Mákos nutellás sütemény

Hozzávalók:
egy bögre cukor
egy bögre híg tejföl
egy bögre darált mák
egy bögre liszt
fél csomag sütőpor
egy tojás
egy citrom reszelt héja
két nagy evőkanál nutella

Elkészítés:
A tojást keverd habosra a cukorral és a sütőporral, majd add hozzá apránként a többi hozzávalót is. Öntsd zsírpapírral bélelt tepsibe, és forró sütőben süsd tűpróbáig. A tetejére szórhatsz gyümölcsöket is, készíthetsz mellé vaníliasodót vagy csokipudingot is, de önmagában is finom. A szeleteléssel várj, amíg kihűl, különben szétesik!

Forrás: bien.hu

Recept > Négysajtos-hagymás minipite

Hozzávalók:
20 dkg liszt
1/2 tk só
2 ek reszelt parmezán
2 db tojássárgája
5 dkg vaj
3 ek tejföl

A töltelékhez:
12 dkg kéksajt
12 dkg cheddar
5 dkg parmezán
2 dl tejszín
12 dkg mini mozzarella
2 fej hagyma
3 db tojás

bors

Elkészitése:
A sót és a reszelt parmezánt a liszthez keverjük, majd simára a dolgozzuk tojássárgájákkal, a vajjal és a tejföllel. A tésztát folpakba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük fél órára.
Ezután kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk, és kis piteformákat bélelünk ki vele. A tésztát 180 fokon kb. 10 perc alatt elősütjük.Közben a tojásokat összekeverjük a tejszínnel. Megsózzuk és borsozzuk a keveréket, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott cheddart és parmezánt, valamint a felaprított hagymát.
Belemorzsoljuk a kéksajtot is, majd a formákba töltjük. A piték tetején elosztjuk a félbevágott minimozzarellákat, majd kb. 25 percre 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket.

Forrás: Mindmegette

Recept > Mézeskalács Halloween-re

Hozzávalók:
Tésztához:
4 tojássárgája
15 dkg porcukor 
25 dkg méz (langyos)
5 dkg disznózsir
27 g mézeskalács fűszerkeverék
4 ek tejföl
75 dkg finomliszt
2 kk szódabikarbónát

Mázhoz:
4 db tojásfehérje
50 dkg porcukor
2 csepp ételfesték

Elkészitése:
A mézet langyosítjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kinyútjuk a tésztát kb. fél centi vastagságúra, és kiszaggatjuk. Papírral bélelt tepsibe rakjuk, és megsütjük. Hagyjuk jól kihűlni, ha lehetőség van rá, akkor egy napot hagyjuk állni. A mázhoz a fehérjét kikeverjük (nem habbá! ) a porcukorral, tetszés szerint színezzük. Ízlés szerint díszítjük a mézeseket. (Ha erőssebb masszát szeretnénk, ami a rajzoláshoz előnyösebb, akkor tegyünk bele több porcukrot.)

Sütés hőfok: 200°C
Sütési mód. alul-felül sütés

Forrás: NoSalty

Recept > Kakaós kefires süti

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
18 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 dl napraforgó olaj
1 db tojás
2.5 dl kefir
2.5 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészitése:
A hozzávalókat jól kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük.

Forrás: NoSalty

Recept > Klasszikus császármorzsa

Hozzávalók:
1 db tojás
1 dl tej
2 csapott ek cukor
1 csipet só
1 citromból nyert citromhéj
100 g búzadara
1 ek vaj
1 ek sárgabaracklekvár

Elkészitése:
A tojást elkeverjük az 1 dl tejjel, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt citromhéjat és annyi búzadarát, hogy palacsintatészta-szerűen folyós legyen. Kb. 1 óráig állni hagyjuk, néha megkeverjük, majd egy teflon vagy kerámiabevonatos edényben felolvasztjuk a kb. fél-egy evőkanálnyi vajat, és beleöntjük a masszát. Addig keverjük, sütjük, míg morzsáira nem esik szét, közben szórhatunk rá mazsolát is. Tálaláskor baracklekvárral kínáljuk.

Forrás: NoSalty

Recept > Darált húsos tepsis krumpli

Hozzávalók:
8 db burgonya (félig megfőzött)
50 dkg darált pulykahús (vagy más hús)
2 dl főzőtejszín
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
150 g tejföl
Elkészités:
A krumplit megpucoljuk, félig megfőzzük, és szeletekre vágjuk. Felét egy tepsi aljára leterítjük, megsózzuk. Rámorzsoljuk a darált húst, kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt. Bazsalikommal megszórjuk. A tetejére a maradék krumpliszeleteket rátesszük, alufóliával lefedjük, és egy órát sütjük (180-200 fokon). Kivesszük és levesszük róla az alufóliát. Tejfölt teszünk a tetejére, és visszatesszük negyed órára, kész is.
Forrás: NoSalty

Recept > Sonkás palacsinta

Minden finomságos hozzávalót megtaláltok a forrás link alatt! :)
Jó étvágyat hozzá! :)

˘˘ KLIKK ˘˘

Piroskockás Blog

Recept > Sajtos cukkini golyók

Hozzávalók:
Golyókhoz:
1 darab közepes cukkini (reszelve, kb. 60 dkg)
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 kk foghagymakrém vagy 3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb tojás
10 dkg sajt
4 ek zsemlemorzsa

Panirhoz:
3 ek liszt
1 nagyobb tojás
4 ek zsemlemorzsa

Sütéshez:
6 dl olaj

Elkészitése:
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani.
Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között. (15 db lett.)
Majd bepanirozzuk és bő olajba kisütjük.

Forrás: NoSalty

Recept > Pásztorpite

Hozzávalók:
A raguhoz:
1 közepes vöröshagyma
Két-három gerezd fokhagyma
15 dkg sárgarépa
1 nagy teáskanál paradicsompüré
1 fél ág friss rozmaring
2-3 ág friss kakukkfű
2 friss vagy szárított babérlevél
10 dkg zöldborsó
Fél kiló hús
2 púpozott teáskanál liszt
Fél deci bor
4 dl víz
Egy evőkanál Worchestershire szósz

Krumplipüréhez:
1 kg krumpli
2 dl tej
50 g vaj
4 tojás sárgája
Só, bors, szerecsendió
5 dkg fehér cheddar sajt (vagy más, ami szimpatikus)

Sütéshez:
2 evőkanál zsemlemorzsa
3-4 dkg cheddar sajt

Elkészitése:
A pásztorpite húsos ragujához egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát a szeletekre vágott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk a 6-7 mm-es kockára vágott sárgarépát és a paradicsompürét, és az egészet nagy lángon jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, átforgatjuk és rádobjuk a darált húst is. A húst is lepirítjuk, megszórjuk a liszttel, átforgatjuk és felöntjük a vörösborral és a vízzel. Sóval, borssal, worchestershire szósszal ízesítjük és kis lángon 20 percig rotyogtatjuk. Hozzákeverjük a fagyasztott zöldborsót, további 5 percig főzzük és ezzel a ragunk el is készült.

Elkészítjük a krumplipürét: Egy lábas sós vízben megfőzzük a kockára vágott krumplit. Közben a vajat és a tejet összemelegítjük. A megfőtt burgonyát krumplinyomóval áttörjük egy tálba, hozzáadjuk a tojások sárgáját, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és a vajas tejjel, na meg a lereszelt sajttal együtt rövid keveréssel krémesre keverjük.

A krumplipürét egy kanál segítségével eloszlatjuk a húsos ragun úgy, hogy mindenhol teljesen fedje. Megszórjuk a zsemlemorzsával, reszelt sajttal és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kicsit hűni, majd a piccalillivel együtt tálaljuk!

 

 

Forrás: StreetKitchen

Bemutatkozás

"Helló, szia, szevasz...
... röviden: könyvek, filmek, sorozatok, vélemények és még pár más dologról. Ezekről olvashatsz az oldalon.
Köszike!
Szép napot! :)

Ne lopj! // Copyright © 2016-2017.
Minden jog fenntartva!"

Tagja vagyok: Magyar Blogok
E-mail: simplexautumn@freemail.hu""

Feedek
Megosztás