Simple Autumn Blog

Könyvekről, filmekről, versekről és pár evilági dologról...

Bemutatkozás

"Helló, szia, szevasz...
... röviden: könyvek, filmek, sorozatok, vélemények és még pár más dologról. Ezekről olvashatsz az oldalon.
További elérhetőségeim:

* TWITTER:
http://twitter.com/simplexautumn
* E-MAIL:
simplexautumn@freemail.hu

Köszike!
Szép napot! :)

Ne lopj! // Copyright © 2016-2017.
Minden jog fenntartva!""

Magyar Blogok""

Feedek
Megosztás

Recept > Kakaós kefires süti

2017 június 27, kedd

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
18 dkg porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 dl napraforgó olaj
1 db tojás
2.5 dl kefir
2.5 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészitése:
A hozzávalókat jól kikeverjük.
Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük.

Forrás: NoSalty

Recept > Klasszikus császármorzsa

2017 június 6, kedd

Hozzávalók:
1 db tojás
1 dl tej
2 csapott ek cukor
1 csipet só
1 citromból nyert citromhéj
100 g búzadara
1 ek vaj
1 ek sárgabaracklekvár

Elkészitése:
A tojást elkeverjük az 1 dl tejjel, hozzáadjuk a cukrot, sót, reszelt citromhéjat és annyi búzadarát, hogy palacsintatészta-szerűen folyós legyen. Kb. 1 óráig állni hagyjuk, néha megkeverjük, majd egy teflon vagy kerámiabevonatos edényben felolvasztjuk a kb. fél-egy evőkanálnyi vajat, és beleöntjük a masszát. Addig keverjük, sütjük, míg morzsáira nem esik szét, közben szórhatunk rá mazsolát is. Tálaláskor baracklekvárral kínáljuk.

Forrás: NoSalty

Recept > Darált húsos tepsis krumpli

2017 május 23, kedd

Hozzávalók:
8 db burgonya (félig megfőzött)
50 dkg darált pulykahús (vagy más hús)
2 dl főzőtejszín
1 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
bazsalikom ízlés szerint
150 g tejföl
Elkészités:
A krumplit megpucoljuk, félig megfőzzük, és szeletekre vágjuk. Felét egy tepsi aljára leterítjük, megsózzuk. Rámorzsoljuk a darált húst, kevés olajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a tejszínt. Bazsalikommal megszórjuk. A tetejére a maradék krumpliszeleteket rátesszük, alufóliával lefedjük, és egy órát sütjük (180-200 fokon). Kivesszük és levesszük róla az alufóliát. Tejfölt teszünk a tetejére, és visszatesszük negyed órára, kész is.
Forrás: NoSalty

Recept > Sonkás palacsinta

2017 május 9, kedd

Minden finomságos hozzávalót megtaláltok a forrás link alatt! :)
Jó étvágyat hozzá! :)

˘˘ KLIKK ˘˘

Piroskockás Blog

Recept > Sajtos cukkini golyók

2017 április 13, csütörtök

Hozzávalók:
Golyókhoz:
1 darab közepes cukkini (reszelve, kb. 60 dkg)
1 kk só
1 nagy csipet bors
1 kk foghagymakrém vagy 3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb tojás
10 dkg sajt
4 ek zsemlemorzsa

Panirhoz:
3 ek liszt
1 nagyobb tojás
4 ek zsemlemorzsa

Sütéshez:
6 dl olaj

Elkészitése:
A megtisztított cukkini magvas belsejét kivágjuk (ha van neki), a héját nem szükséges eltávolítani.
Sajtreszelőn lereszeljük. Meghintjük sóval, összekeverjük, és hagyjuk állni kb. 20 percet.
A levet eresztett cukkinit kicsavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, fokhagymakrémet (esetleg zúzott fokhagymát) és 4-5 evőkanál zsemlemorzsát, hogy jól összeálljon.
Alaposan összedolgozzuk. Diónyi golyókat formázunk a két tenyerünk között. (15 db lett.)
Majd bepanirozzuk és bő olajba kisütjük.

Forrás: NoSalty

Recept > Pásztorpite

2017 március 23, csütörtök

Hozzávalók:
A raguhoz:
1 közepes vöröshagyma
Két-három gerezd fokhagyma
15 dkg sárgarépa
1 nagy teáskanál paradicsompüré
1 fél ág friss rozmaring
2-3 ág friss kakukkfű
2 friss vagy szárított babérlevél
10 dkg zöldborsó
Fél kiló hús
2 púpozott teáskanál liszt
Fél deci bor
4 dl víz
Egy evőkanál Worchestershire szósz

Krumplipüréhez:
1 kg krumpli
2 dl tej
50 g vaj
4 tojás sárgája
Só, bors, szerecsendió
5 dkg fehér cheddar sajt (vagy más, ami szimpatikus)

Sütéshez:
2 evőkanál zsemlemorzsa
3-4 dkg cheddar sajt

Elkészitése:
A pásztorpite húsos ragujához egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát a szeletekre vágott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk a 6-7 mm-es kockára vágott sárgarépát és a paradicsompürét, és az egészet nagy lángon jól lepirítjuk. Hozzáadjuk a zöldfűszereket, átforgatjuk és rádobjuk a darált húst is. A húst is lepirítjuk, megszórjuk a liszttel, átforgatjuk és felöntjük a vörösborral és a vízzel. Sóval, borssal, worchestershire szósszal ízesítjük és kis lángon 20 percig rotyogtatjuk. Hozzákeverjük a fagyasztott zöldborsót, további 5 percig főzzük és ezzel a ragunk el is készült.

Elkészítjük a krumplipürét: Egy lábas sós vízben megfőzzük a kockára vágott krumplit. Közben a vajat és a tejet összemelegítjük. A megfőtt burgonyát krumplinyomóval áttörjük egy tálba, hozzáadjuk a tojások sárgáját, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és a vajas tejjel, na meg a lereszelt sajttal együtt rövid keveréssel krémesre keverjük.

A krumplipürét egy kanál segítségével eloszlatjuk a húsos ragun úgy, hogy mindenhol teljesen fedje. Megszórjuk a zsemlemorzsával, reszelt sajttal és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kicsit hűni, majd a piccalillivel együtt tálaljuk!

 

 

Forrás: StreetKitchen

Recept > Spanyol húsos pite

2017 február 15, szerda

A töltelékhez:
350 g sertés darált hús (sovány)
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
4 szelet szalonna, bacon (nyers)

bors - fekete (tört)
fűszerpaprika

A tésztához:
300 g búzaliszt (BL55)
6 g instant élesztő
3 csipet
90 ml víz (meleg)
90 g olívaolaj
1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
A kenéshez
0.5 db tojás (apró, "S"-es méretű)

Elkészités:
Apróra vágjuk a hagymát, a baconszalonnát, a sárgarépát pedig kisebb kockákra. Egy serpenyőben olívaolajat melegítünk és elkezdjük benne üvegesre pirítani a hagymát, majd hozzáadjuk a répakockákat és a bacont is. Végül hozzákeverjük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és kb 8 perc alatt megsütjük a darált húst. Pirospaprikával ízesítjük. A szárított élesztőt hozzáadjuk a meleg vízhez és hagyjuk pá percig állni. A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, végül hozzáöntjük az élesztős vizet és az olívaolajat. Majd összedolgozzuk a tésztát. Kétfelé osztjuk a tésztát. Az egyik lapot kinyújtjuk nagyobbra mint a formánk (20 cm-es átmérőjű), és belefektetjük a forma aljára. A tésztára halmozzuk a tölteléket. Kinyújtjuk a másik tésztagombócot is, és befedjük vele a pitét. Oldalt felhajtogatjuk a széleket és lekenjük enyhén felvert tojással, majd 175 C-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 40 perc alatt. Ki is sült a pite. Melegen vagy akár hidegen tálaljuk az elkészült húsos pitét.

Forrás: Cookpad

Recept > Pirog

2017 február 2, csütörtök

Elkészitése: 
Tészta:
50 dkg liszt
1 tojás
250 ml viz
40 g vaj

Töltelék:
1 kg burgonya
1 nagy fej lilahagyma
3 dkg trapista sajt
2 tk vaj
1 dl tej
4 csipet só
2 ek olaj

Elkészitése:
Töltelék:
Először a krumplit megpucoljuk, sós vízben megfőzzük. A hagymát megpucoljuk, és olajon megdinszteljük. Ha ez kész van, akkor egy kicsit hagyjuk kihűlni. Áttörjük, és összekeverjük a hagymával. Hozzáadjuk a vajat, a tejet és a reszelt sajtot. Ízesítjük sóval. Ezt hagyjuk teljesen kihűlni. Addig elkészítjük a tésztát.

Tészta:
A tésztához mindent összekeverünk, és addig dagasztjuk, amíg félkemény tésztát nem kapunk. Pihentetjük. Kiszaggatjuk kör alakúra egy pohárral, és mindegyik közepébe egy kiskanállal teszünk a krumplis töltelékből. Félbe hajtjuk, és a szélét ujjal lenyomkodjuk. Ha ez megvan, egy fazékba olajjal és sóval vizet forralunk. Egyszerre csak 20-at rakjunk bele. 3 percig főzzük, miután feljött a víz tetejére. Kiszedjük, és megolajozzuk.

Forrás: Nosalty

Recept > Norvég tejszínes krumpli darált hússal

2017 január 16, hétfő

Hozzávalók:
10 db (közepes) burgonya
1 db (közepes) vöröshagyma
1 ek vaj
0,5 tk só
4 dl főzőtejszin
2 db nagy sárgarépa

Darálthúshoz:
50 dkg (darált) pulyka vagy sertéshús
1 db (apróra vágott) vöröshagyma
3 gerezd (összenyomott) fokhagyma
2 ek olaj
1 tk fűszerkeverék
0,5 tk majoranna
2 csipet bors
2 csipet ételizesitő

Tetejére:
10 dkg (reszelt) sajt

Elkészitése:
A krumplit sós vízben, héjában félig megfőzzük (éppen annyira, hogy utána könnyen lehúzható legyen a héja). Karikákra vágjuk és tepsibe tesszük.
Felaprítjuk a hagymát, majd egyenletesen beleszórjuk a tepsibe.
A borsot, sót és a nagy lyukú reszelőn reszelt répát belekeverjük a tejszínbe, majd ezt ráöntjük a tepsiben lévő krumplira.
A hagymát üvegesre pirítjuk (kevés olajon), majd a fokhagymával és a fűszerekkel együtt szép barnára sütjük a darált húst.
A húst összekeverjük a tejszínes krumplival, majd sütőbe tesszük 30 percre, ezután a tetejére reszelt sajtot teszünk, és még 15 percig sütjük.

Forrás: NoSalty

Recept > Tonhalas tészta

2016 december 27, kedd

Hozzávalók:
15 dkg tonhalkonzerv
1 db vöröshagyma
2 db újhagyma (vagy póréhagyma)
3 gerezd fokhagyma
1 ek disznózsír
25 dkg spagetti tészta
150 g tejföl
1 dl habtejszín
10 dkg olajbogyó (magozott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 db szárított paradicsom

Elkészitése:
A zsiradékon megfonnyasztjuk a hagymákat. (Vöröshagyma és fokhagyma apróra vágva, póréhagyma felkarikázva.)
Villával összetörjük a tonhaldarabokat, rádobjuk a hagymákra.
Beletesszük az olívabogyókat. (Esetleg gombát is lehet, aki szereti.)
Kikeverjük a tejfölt a tejszínnel, majd ízesítjük sóval és borssal.
A spagettit kifőzzük, majd összemelegítjük a tonhalas egyveleggel.
A végén szárított paradicsommal adunk neki egy kis plusz ízt.

Forrás: NoSalty