Simple Autumn Blog

Könyvekről, filmekről, versekről és pár evilági dologról...

Bemutatkozás

"Helló, szia, szevasz...
... röviden: könyvek, filmek, sorozatok, vélemények és még pár más dologról. Ezekről olvashatsz az oldalon.
További elérhetőségeim:

* TWITTER:
http://twitter.com/simplexautumn
* E-MAIL:
simplexautumn@freemail.hu

Köszike!
Szép napot! :)

Ne lopj! // Copyright © 2016-2017.
Minden jog fenntartva!""

Magyar Blogok""

Feedek
Megosztás

Meglepetten! :)

2017 július 23, vasárnap

Köszönöm! :)

Nyári szünetre mentem...

2017 július 8, szombat

... hamarosan visszatérek!

Vélemény > Koncertek/2017

2017 július 2, vasárnap

(Forrás: Behind My Make Up ; fotó: Kami)

2017-et irunk!

Ott voltál Linkin Park koncerten?
Képet is csináltál?
Videóztál is?
Le is videóztad az egész koncertet? Nagyon jó!
Örülök, hogy volt annyi giga memóriakártyádban!

Persze ezt nem komolyan irom. Fent emlitett kép a napokban készült VOLT fesztiválon. A képen Chester Bennington, a Linkin Park énekese szerepel. A képen kb. 9 mobilt számolok összekapásból! A kép tökéletesen tükrözi, hogy milyen digitális világban is élünk!
... és a koncertet ki élvezte? Az a szomorú, hogy ez csak egy kép. Valószinű, hogy több ezer mobil lebegett a fejek felett, hogy feltudjanak valamit is venni! Volt egyátalán olyan ember, aki nem vette elő a telefonját koncerten? Most már teljesen megértem Corey Taylor-t, a Stone Sour/Slipknot énekesét, amikor egy vagy már több koncertjén is kifakadt, hogy miért mobiloznak az emberek az egész koncerten. E fotó láttán teljesen megértem, hogy ki volt akadva!

Elhiszem, hogy kell az is, hogy valaki csináljon képet vagy, ha az kell neki végig videózza a koncertet... de igy nem nyújt kikapcsolódást, szórakozást, mert a felvételre figyelünk nem az előadásra. Miért kell dokumentálni a dolgokat. Nem értem!
Facebook-ra is kiteszed, hogy az egy szar, aki nem volt LP koncerten. olcsóbb lett a kenyér? Több lettél tőle? NEM. (maximum kipipálhatod a bakancslistádról, amit akkor irtál fel, amikor megláttad, hogy az LP Volt-ra megy). Ugyanolyan gyökér vagy, mint eddig voltál. Nem változtál semmit. Senkit sem érdekel, hogy volt 200.000-ed elfesztiválozni vagy, hogy milyen koncerteken voltál és berúgtál mindennap. Hidd el, senkit nem érdekel! :)

Tartsd meg magadnak és ne nézz le embereket, mert nem volt ott vagy nem tetszett neki a koncert. Lehet valaki nem vágyik már arra, hogy egy hétig ne tudjon normálisan lezuhanyozni és ne tudjon aludni vagy a megszokott dolgait csinálni. Valakinek már ez nem kell. Valaki pia nélkül is jól tudja érezni magát vagy szimplán csak kinőtt belőle, de az is lehet, hogy nem érdekli!

Minden koncert vagy olyan esemény, amikre kiváncsiak vagyunk, hozzánk ad egy plusz élmény lehetőségét, hogy ott voltunk. Megnéztük. ... és ez a cikk nem arról szól, hogy lenézem a fesztiválozókat, mert szó sincs erről! Ez volt a véleményem!

Ennyike!

CSŐ!

Random > Mai szülinapos

2017 június 20, kedd

Chino Moreno, Deftones

Random > 14 hét

2017 június 17, szombat

Csatlakozz!/Forrás:
Always Autumn

Random > Péntek estére...

2017 június 9, péntek

Random > csakúgy...

2017 május 24, szerda

Random > ???

2017 március 19, vasárnap

Atyám!
Hogy néznek ki az Olsen-ikrek?
Mint a koravén tinik vagy a zombik.
Erre nincsenek szavak, sval, de vannak, de még sem tudom leirni őket!!
Pedig ők sem ma született bárányok:

Vélemény > Érdekes kommentek

2017 március 12, vasárnap

Szemem elé került egy cikk egy Facebook oldalon Elizabeth Short-ról azaz Fekete Dahlia történetéről. Elsősorban a kommentekre voltam kiváncsi.

Tetszik gombok száma:
Tetszik: 20 (vehetjük érdeklődést a cikk iránt)
Hűha: 4 (lehet szorult belejük empátia)
Imádom: 3 (valószinű lelketlen gyökerek)

Normális reakció a cikkre a következő lenne:
Tetszik > néha én is szoktam ilyen gombot nyomni, ha érdekesnek találom a cikket és a megfelelő hangulatú gomb nincsen fent a fejek között. Hűha > bizony, hűha, hogy valaki ilyen kegyetlenséget elkövet!
Szomorú > de ebből egyet sem láttam. Igen, szomorú, sőt szörnyű, hogy ilyen megtörténik és emberek olyan kommenteket irnak, amikbe nem gondolnak bele. Semmi közöm Fekete Dáhliához, de akkor is durvának tartom az ilyeneket! Ő is egy ember volt. Csak rosszkor rossz helyen!

Elhűltem mikor megláttam a kommenteket:

"imádom *_*" (???):
Mi van? Mit imádsz? Egy gyilkosságot? Azt, hogy egy értatlan lány rosszkor volt rossz helyen és kegyetlenül meggyilkolták? Tudom, hogy sok idióta van a világban. Kiváncsi lennék az ilyen személyekre civilben, hogy mennyire nagy az arcberendezésük és mennyire szürke egerek, akik élnek az internet adta anonimitás jogával. A kommentek alapján a kislány azt sem tudta, hogy miért nem normális!

"Eggyik kedvenc gyilkosságom" (helyesirás egyenlő az empátiáddal, ami 0):
"Igen, és? Még melyik a kedvenc gyilkosságod. Gyere, üljünk le abba a székbe. Mesélj még!" A helyesirásoddal együtt nem sok együttérzés és ész szorult a buksijába a vélemény nyilvánitónak. Az előző hozzászóló sem különb nála. Számomra az ilyen pszichiátriai eset az előtte szólóval együtt. Ilynet még poénból sem szabadna irni! Az ilyen web oldalak nem arra szolgálnak, hogy féleélmet keltsenek, hanem, hogy megmutassák a való világot. Érdekes cikekket, képeket, történeteket osztanak meg az oldalon.

Sőt!
Én ott is lemaradtam, hogy mióta kell egy sorozatgyilkost isteniteni vagy rajongani értük, hisz' ártatlan emberek életét oltották ki. Ezekbe az emberekbe nem szorult semmi. Azt hiszik, hogy ez a menő, ha ilyeneket irnak. Ha meg szorult helyzetbe kerülnek sirnak a sarokba a mamáért, hogy segitsen rajtuk. Nem olyan nagy kópék, mint ahogy itt mutatják meg magukat. Mindenhez fel kell nőni és ezek még nagyon gyerekek. Ez nem jópofa, ez több, mint szánalmas! Lelketlen kis újgazdag gyerekek vagytok és lelketlen felnőttek lesztek! Vagy a titeket is a számitógép nevelt fel a szüleitek helyett? Szégyellem magam helyettetek is, hogy ilyen megjegyzéseket olvastam! Nagy általánosságban azt is észre vettem, hogy buta válaszok jönnek, ha felháborodom. gondolom jól megveregetik a saját vállukat, hogy "Igen, ez az! Hú, de megmondtam." Próbálnak trollkodni és odamondani, de nem megy. De, én csak kacagok! : )

Köszönöm, hogy elolvastad!
További szép napot!

 

***

NE LOPJ! // COPYRIGHT © 2016-2017. 
MINDEN JOG FENNTARTVA!

Vélemény > Irjunk könyvet!

2017 március 8, szerda

Gondolom mindenki fejében szöget vert már, hogy irni kellene egy könyvet, de minimum egy novellát. Tele van az internet megoldást kinálva erre a problémára. Sőt, van olyan oldal is, ahol leirják, hogy 10 nap alatt hogyan készitsd el első irományod, amit áruba is bocsájthatsz. Bár itt szerintem a cikk megfogalmazója nem 600 oldalas regényre, hanem maximum 100 oldalas regényre vagy éppen egy novella megirására gondolt.

Mindenki iró akar lenni! Legalábbis egy brit statisztika szerint. Szól az egyik magyar marketing szöveg az interneten, irásra buzditva a jó népet: "Legyünk a 10 millió irók országa". Azért azt megvétóznám, hogy ez igy legyen, ugyanis nem mindenkinek van irói vénája... Sokszor hallom ismerőseimtől: "De, hát a Fejős Éva..." (volt pénze/előtte ismert!) vagy "De, hát a Kepes András..." (volt pénze/előtte ismert!) Igen, valóban irók. Ők tényleg ebből élnek! Az bezzeg senki eszébe sem jut, hogy ők már könyvkiadás előtt is irogattak, interjúztak, riportot csináltak stb. és úgy adtak ki könyvet, hogy ők előtte már voltak valakik. Ismerték az emberek a nevüket. Nem azt mondom, hogy ne irjon senki sem, mert biztos, hogy nem adják ki, de ahhoz kreativnak kell lenni, egyedit kell alkotni. Ahogy észrevettem a laikusok csak azt látják, hogy valaki ir valamit, kiadják és ő már iró! Ez persze nem igy megy, persze igy is mehetne, de ez nem olyan egyszerű. Erről az egyik ismert magyar irónő tudna igazán mesélni, hogy milyen rögös út is ez, ha az embert nem ismerik előtte. "... mert, hogy a Frei Tamás is kiadott könyvet és milyen sok pénz keresett vele!" (ismételten csak: volt pénze/előtte ismert!) Való, igaz! De itt is az a szitu, hogy Frei Tamás arcát ismerték előtte is az emberek, igy meg is vették a könyvét, még ha a riportjaiban levegőbe is beszélt. igyekezett felkelteni az emberek figyelmét a világról. Kétségtelen volt, hogy vele üzletet kötni nem lesz bukás.

Kicsit suta felfogásnak gondolom, aki ezekkel az érvekkel pedálozik, hogy megéri irónak lenni. Természetesen nem azt mondom, hogy aki szeretne irni ne irjon, csak az ilyen mellé fogásoknak ne dőljön be, hogy 10 nap alatt meg fog irni egy könyvet vagy, hogy rögtön a toplista elejére kerül a könyve. aki szerente irni, irjon nyugodtan, csak ne azt gondolja magáról, hogy ő a világ közepe, mert ő ebből fog megélni és nála páratlanabb ember nincs a földön. Igen, de előtte vért kell izzadni, hogy egyátalán elolvassának 5 oldalt a megjelentetni kivánt regényedből, amit irtál. Mindenki nagyban gondolkozik, ami nem is baj! Szerintem először magánkiadóknál érdemes próbálkozni és nem nagy kiadólnál, mert igy is kapnak elég kéziratot, nem fog idő jutni rá. Sok kitatás kell ahhoz, hogy valakinek megjelenjen a könyve, egyediség kell, birni kell az elutasitó levelek tömtelegés. Aki azt hiszi, hogy ő már az első könyvkiadónál révbe ér az nagyon téved. Továbbá a könyvkiadáshoz pénz is kell. Nem is kevés. Nem fog az öledbe ömleni a pénz és nem leszel bestseller szerző az első könyveddel, főleg nem itthon.

Ha:
- nincs sok cash/vannak költség kimélőbb megoldások!
- ha nem egy nagy kiadó adta ki a könyved/bejutni kb lehetetlen.
- ha nincs marketing/pénz, pénz, pénz!
- ha rosszul irsz/de ismerőseid, barátaid, családtagjaid nem szólnak!
ne várj cserébe sikert!

Ezektől függetlenül merhetünk/merjünk álmodni!

Köszönöm, hogy elolvastad!
További szép napot!

 

***

NE LOPJ! // COPYRIGHT © 2016-2017. 
MINDEN JOG FENNTARTVA!