Simple Autumn Blog

Könyvekről, filmekről, versekről és pár evilági dologról...

Bemutatkozás

"Helló, szia, szevasz...
... röviden: könyvek, filmek, sorozatok, vélemények és még pár más dologról. Ezekről olvashatsz az oldalon.
Köszike!
Szép napot! :)

Ne lopj! // Copyright © 2016-2017.
Minden jog fenntartva!"

FRISSITÉS:
2018.01.05.: AZ OLDAL BEZÁRT! (lehet kis idővel visszatérünk, de ez még a jövő zenéje)

Tagja vagyok: Magyar Blogok
E-mail: simplexautumn@freemail.hu"""

Feedek
Megosztás

Könyvajánló > Viaszbaba - Szinésznőt szerettem

2017 október 9, hétfő

Gondolom a búlvárhasábjain mindenki találkozott az imént emlitett kötettel, hogy minden kiderül a szinházak kulisszáiról, szinészeiről, szinésznőiról, hogy milyen aljas is ez a szinész szakma. Többnyire a Life.hu oldal cikkezett ezekről az eseményekről.

Körülbelül egy éve robbant be a magyar köztudatba, hogy az egyik leszbikus szerető kitálal egy hirés hazai szinésznővel folytatott viszonyáról. A kötetet előrendelni, megvenni még nem  sehol nem lehet. Állitólag nagyon támadják is az irónőt ezért a könyvéért. Mindenki találgatja, hogy ki lehet a benne szereplő hires szinésznő, de állitólag a könyv megjelenés napján minden kiderül!

A kötetről csak annyit lehet tudni, hogy 2017. november 13-án lát napvilágot könyvformájában.

# Linkek ::
BlogSpot :: Facebook :: CafeBlog

Meglepetten! :)

2017 július 23, vasárnap

Köszönöm! :)

Megjelenésre várva > 2017 - II. rész

2017 június 20, kedd

Várható megjelenés: 2017. június 26.
Kiadó: Libri
Oldalszám: 496
Kategória: thriller

Tartalom:
Hat ember maradványaiból összevarrt egyetlen holttestet találnak egy londoni lakásban.
Az áldozatot Rongybabának nevezik el. Ki követhette el ezt a borzalmat? Van-e összefüggés a bizarr eset és a pár évvel korábbi gyilkosságsorozat közt, amely miatt William "Wolf" Fawkes nyomozót kényszer-gyógykezelésre ítélték?
William és társa, Emily Baxter őrmester nyomozását levakarhatatlan sajtóhiénák hada követi - a "Rongybabás gyilkos" eközben bestiális listát küld a vérszagra gyűlő újságíróknak: hat ember neve szerepel rajta, és a meggyilkolásuk tervezett időpontja...
Mi kapcsolja össze a hat áldozatot?
Miközben Wolfék versenyt futnak az idővel, a gyilkos valahol a közelben lapul...
Daniel Cole váratlan fordulatokban bővelkedő thrillerét eddig 30 nyelvre fordították le. Ahogy Jo Nesbo vagy Stieg Larsson regényei, a Rongybaba is kitörölhetetlen nyomot hagy az olvasóban. Folytatás 2018-ban!

***

Várható megjelenés: 2017. július 25.
Kiadó: Agave
Oldalszám: 272
Kategória: horror

Tartalom:
Sokkoló ​történet egy házaspárról, akiknek a párizsi nyaralása rémálommá válik
Mark és Steph boldogan él Fokvárosban a lányukkal, egy nap azonban símaszkos emberek törnek rájuk az otthonukban, és bár szerencsére fizikálisan nem bántalmazzák őket, de olyan lelki sérülést okoznak, amiből képtelenek egyhamar felépülni. Az egyik barátjuk külföldi nyaralást javasol egy népszerű lakáscserés applikáció használatával, és úgy tűnik, hogy Mark és Steph ismét boldog lehet: egy közvetlen, művészi beállítottságú párizsi házaspárnak köszönhetően létrejön a csere, és a tökéletes, romantikus utazás… Párizsban azonban semmi sem olyan, ahogy a hirdetésben szerepelt. A dolgok hirtelen erőszakos fordulatot vesznek, és Marknak és Stephnek hamarosan nem csak a házasságukban keletkezett töréssel kell szembenézniük, hanem egy természetfeletti, de nagyon valóságos gonosszal is.
Az apartman az S.L. Grey nevű, dél-afrikai írópáros – Louis Greenberg és A hármak című regénnyel már itthon is népszerű Sarah Lotz – hátborzongató bemutatkozása a magyar olvasók előtt.

***

Várható megjelenés: 2017. augusztus 07.
Kiadó: Művelt Nép Kiadó
Oldalszám: 430
Kategória: thriller

Tartalom:
Belenéztél már a párod mobiljába?
Tényleg ezt akarod?
Felkészültél a következményekre?
Minden egy e-maillel kezdődött.
Rachel meg sem akarta nézni. Szereti Jacket, és közös gyermeküket hordja a szíve alatt.
Megbízik a férfiban.
Most azonban, miután látta, már nem tudja meg nem történtté tenni azt a percet. Sem az események láncolatát, amelyet elindított.
Vajon miért hazudik Jack a múltjáról? Mi az, amit rejteget? És Rachelnek van joga hozzá, hogy mindenáron megtudja az igazat?
Te mit tennél, ha úgy gondolnád, hogy a párod titkol valamit?
A Bármit, csak ne az igazat Gillian McAllister lenyűgöző, átütő thrillere csalásról, árulásról és egy asszony megszállottságáról, hogy kiderítse az igazságot.

Megjelenésre várva > 2017 - I. rész

2017 március 20, hétfő

Várható megjelenés: 2017. április 05.
Kiadó: Magvető
Oldalszám: 288
Kategória: kortárs

Tartalom:
Egy fiú Helsinkiben a 21. század elején, aki meleg internetes oldalakon keresi a partnereit, kígyót tart, és különös macskákkal ismerkedik. Egy albán muszlim nő 1980-ban Koszovóban, aki az álomesküvőjére készül. A két szálon futó cselekmény idővel összeér, miközben belső és külső világok dőlnek össze és épülnek újra. Pajtim Statovci nappali és éjszakai rémálmokban bővelkedő regénye szívszorítóan pontos és ítéletmentes képet nyújt arról, hogyan sodródnak a hazájukat elhagyók két ország között, hontalanul, és hogyan adaptálódnak a különböző nemzedékek új otthonukhoz.
Az 1990-ben Koszovóban született, Finnországban élő szerző huszonnégy évesen írt első regénye 2014-ben elnyerte a rangos Helsingin Sanomat irodalmi díjat a legjobb első regény kategóriában, és azóta tizenkét nyelvre fordították le.

***

Várható megjelenés: 2017. április 21.
Kiadó: Fumax
Oldalszám: 324
Kategória: horror/thriller

Tartalom:
_Miriam Black tudja, hogyan fognak meghalni.
Csak azt nem tudja, ki öli meg őket._
Egyszerűen nem mennek jól a dolgok: Miriam és Louis kapcsolata ugyanúgy ki van téve a nő hangulatváltozásainak, mint minden más az életében. Miriam igyekszik. Tényleg. De ez az egész „letelepedés-dolog” egyszerűen nem neki való.
Próbálja kordában tartani médiumi képességét – azt, hogy egy puszta érintéstől is látja, mikor és hogyan fog valaki meghalni – de még ez is rossz érzéssel tölti el. Mintha egy tornádót akarna bezárni egy apró palackba. Csak idő kérdése, mikor fog kitörni a mindent elsöprő vihar.
Amikor egy ártatlan megbízás egy lányiskolába szólítja, véletlenül egy kegyetlen, jövőbeli sorozatgyilkos nyomára bukkan. Már nem csak rengeteg lány élete múlik rajta: a vadászból is hamar préda lesz.

***

Várható megjelenés: 2017. május 02.
Kiadó: XXI. század 
Oldalszám: ???
Kategória: krimi

Tartalma:
A ​várost átszelő folyóból holtan húznak ki egy fiatal nőt. Néhány hónappal korábban egy sérülékeny tinédzser lány végezte ugyanott, ugyanígy. Előttük évszázadokon át asszonyok és lányok hosszú sora lelte halálát a sötét vízben, így a két friss tragédia régen eltemetett titkokat bolygat meg – és hoz felszínre.
Az utolsó áldozat árván maradt, tizenöt éves lányának szembe kell néznie azzal, hogy félelmetes nagynénje lett a gondviselője, aki most kényszeredetten tér vissza oda, ahonnan annak idején elmenekült, és ahová szíve szerint soha nem tette volna be újra a lábát. A folyóparti ház eresztékei éjjelente hangosabban nyikorognak, a fal tövében susogó víz kísérteties neszekkel tölti meg az egyébként zavartalan csendet.

Vélemény > Hirdetés

2017 január 4, szerda

Igazán cimet sem tudnék adni a posztomnak. Nem tehetek róla, de az alpáriság és a primitivség mindig kihoz a sodromból, főleg, ha könyvekről van szó! Hetekóta látom a Facebook-on megjelenő hirdetésként "Király Márk: Harminc nappal a világvége előtt" könyvének reklámját. Mint az a könyvmolyoknak leesett, hogy a Művelt Nép Kiadó = Ulpius-ház által kiadott stilusú könyvekkel. Nos, azt irják erről a könyvről, hogy "Geci jó." Gratulálok a marketing-es, PR-osnak, hogy ilyen szépen fogalmaz, de nehogy már ő döntse el helyettem, hogy mi a "geci jó" könyv. Több, mint egy hónapja megjelent a "Nővér" c. könyv úgy szintén ennek a kiadónak a gondozásában. Ahogy elolvastam a véleményeket szerintük sem ütős csavarral rendelkezik a mű, elég kiszámitható stb. Igaz még nem olvastam el, de elég merész húzás volt odairni a boritó aljára, hogy "Brilliáns csavarral, amit el sem tudsz képzelni". Nagyon örülök, hogy ők döntik el helyettem, hogy mi tetszhet és mi nem. Visszatérve a kiadó "szép" beszédjére: igaz, hogy a negativ reklám is reklám. Ronda bészéd nem feltétlen út a sikerhez. És nemcsak ez az egyetlen ilyen alpári megfogalmazásuk volt marketing szempontból. Pl.: ott van a "Kőkemény" oldalhalmaz fülszövege: "Nekem tényleg megvan MINDEN szükséges felszerelésem: jó külső, agy, komoly vagyon és egy jó nagy f@sz." Nem vagyok prüd, de ez már SOK(k)! Visszatérve erre a "Geci jó."-könyvre: biztos, hogy NEM fogom elolvasni, de majd a "Nővér"-re sort keritek én is, mert annyira ellentétes vélemények vannak, hogy kiváncsi lettem rá... mint anno "A szürke ötven árnyalata". Ez a túlnyomulós, paraszt marketing pedig eléggé lelombozó és szánalmas. Szerintem ez által a primitivség által nem fognak több könyvet venni. Egyébként a sráccal már a második könyvet is elő lehet rendelni. Kérdem én: honnan gondolják, hogy az első kötete ennyire sikeres lesz? Lehet, hogy a fiatal ember tényleg irt egy jó könyvet és a negativ marketing elcseszi az egészet. Bár állitólag a könyv Ben H. Winters: Gyilkosság a világvége előtt-trilógia koppintása, amit 2015-ben dobott piacra az Agave könyvkiadó. Egyébként a Művelt Nép Kiadó 1966-ban alakult, úgyhogy ez a sem új-keletű és hosszú szünet után megszületett az Ulpius baráti kör ajánlásával egy új köntösben. Nemcsak Szerb Antal-féle Ulpius-házat sikerült meggyalázni, hanem a Művelt Nép Kiadó nevét is, hogy folytatják a pornókönyvek és egyéb értékelhetetlen dolgok kiadását. Anno az Ulpius-ház nagyon jó könyveket adott ki... Az irodalmi Nobel-dijas sorozatát vagy a Salman Rushdie könyveket. De "A szürke ötven árnyalata"-trilógiánál valami megcsúszott és elszaladt valük a ló, de nagyon! Továbbá a könyvek ára: 3590 forint? Rádadásul egy 300 oldalas könyvről beszélünk ám! Az Ulpiusnál is "csak" 3499 forintok voltak a könyvek. A legújabb Marian Keyes is  karcolja a 4500 forintos árat, ami egyébként 3499-3999 forintba került anno. Igaz ott a jó könyvek sosem voltak reklámozva, utóbbi időbe csak a Szürke és társainak ment a marketing, a normál irodalomnak valahogyan elmaradt a népszerűsitése. Igaz.... valamiből pótolni kell az Ulpius által okozott kárt! Ha megnézitek a Művelt Nép Kiadó weboldalát, láthatjátok, hogy 100%-ban ugyanolyan, mint az elődje. De ezt csak a vak nem veszi észre! Mindentől, csak nem ettől lesz Művelt az a bizonyos Nép!

A "Geci jó."- könyvet, pedig itt tudjátok megrendelni!

 

***

NE LOPJ! // COPYRIGHT © 2016-2017. 
MINDEN JOG FENNTARTVA!

 

Random > Soha többé IV.

2017 január 2, hétfő

Mivel is kezdenénk az új évet? Nem mással, mint a "Soha többé"-sorozatommal :) Itt olyan irodalmi műveket találtok meg, amik nagyon sórolják a 3-as pont számot. A többi részt itt olvashatjátok:  I.}{II.{III.}
Mivel 2016-nak vége van, ezért úgy gondoltam, hogy onnan szemezgetek párat. 
Akkor nézzük!

- Nagy Szilvia, Szabó Anna Eszter: Egyetemista támogatót keres: Nem tudom, hogy mit vitt rá tavaly, hogy ezt elolvassam. Hitetlenkedve, hamar túl is jutottam rajta. Itt többet olvashattok az elemzésemről (KLIKK). Itt bővebben kifejtem mi újság. 
2/5
Tartalma: KLIKK

- Daniel Glattauer: Gyógyir északi szélre: könyvtárból vettem ki a könyvet, de oly annyira csalódtam benne. amennyire ajnározta mindenki, olyan pocsékra sikerült. Legalábbis nekem ez a véleményem. Mesterkélt, sunyi, erőltetett, sok félrebeszélés. Nekem ez már sok volt. Nem erre számitottam. Az első 100 oldal érdekes volt. A nő, mintha egy pszichológus lett volna, a férfiról, pedig egy megkeseredett emberke jutott eszembe. 
3/5
Tartalma: KLIKK

- Szalai Vivien: Hamis gyönyör: Nem tudom, hogy hogyan kerültem kapcsolatban ezzel a könyvvel, de ismát a könyvtár által. Egyik ismerősöm emlegette. Számomra elég hihetetlen dolgokat mondott, úgy gondoltam, hogy elolvasom. Nem tudom, hogy ez az első vagy a második rész, de mindkettő ugyanaz. Azt a másikat el sem olvastam, mert ugyanaz volt. Nem is tudom, hogy miért adtam rá egy pontot. Szegény fák! ilyenkor hol vannak a nagy természetvédők?
1/5
Tartalma: KLIKK

Random > Soha többé III.

2016 december 8, csütörtök

Nem, nem és nem!
Nem felejtettem el ezt a listát.
Sajnos, van még miről is pötyögni!
Lássuk is!

- Szepesi Nikolett: Én, a szexmániás: Nem emlékszem milyen megfontolásból vettem a kezembe ezt a könyvet. Borzalmas, gyermeteg, hülyeség. Befejeztem? Inkább félbehagytam (pedig nem szoktam félbehagyni könyveket!). De úgy éreztem nem pazarlok több időt erre. Szerintem ennek semmi értelme! Nem akarok hosszan írni erről a könyvről. De ennek semmi érelme nem volt. Még „A szürke ötven árnyalata” című könyvnek is több csillagot adtam, mint ennek. Őszintén megmondom, hogy azért is álltam neki ennek a könyvnek, emrt érdekelt, hogy mi ez a fránya nagy felhajtás.
0,5/5
Tartalma: KLIKK

- Osho: Intuició: Nem tudom, hogy mi ez a nagy felhajtás: Coelho, Oravecz Nórika vagy épp Kundera körül. Számomra semmitmondó, közhelyes, nagyzoló. Számomra idegen és felfoghatatlan, hogy emberek torkán le kell nyomni ezt a maszlagot! Sokan nem tudják, hogy ki volt Osho és ész nélkül osztják a felemelő okosságokat az interneten. De ki is volt Osho? Ha kiváncsi vagy KLIKK ide!
2,5/5
Tartalma: KLIKK

- Demcsák Zsuzsa: A másik életemMintha egy Blikket vagy vmi bulvárt olvastam volna. Többet vártam. Kb a könyv irójáról semmit sem lehetett megtudni, hogy hogyan alakult ki ez az állapot náluk, inkább egy interjú könyv. De akkor miért „A másik életem” a cime?! Inkább „Másik életek”, több nő ad interjút…. úgyh ez nem csak az „Ő” élete. Ezt tökre felháboritónak tartom. Ahogy beharangozták ezt a könyvet csalódás volt… igaz az utóbbi években ennyi szennyet még nem olvastam, mint idén…
1,5/5
Tartalma: KLIKK

Többi részeket itt tudod elolvasni: I.}{II.

Várható megjelenések > November

2016 november 9, szerda

Várható megjelenés: 2016. november 17.
Kiadó: Európa
Oldalszám: 312
Kategória: memoár

Tartalom:
Egy ​​menő New York-i újságírónő durva memoárja elveszett, részeg éjszakák…
Fokozott elővigyázatossággal haladok át a hotelportás előtt, és remélem, nem látszik rajtam az erőlködés. Nem akarom, hogy azt gondolja, na, megint itt egy amerikai lány, aki jól berúgott Párizsban. Az utolsó, amire emlékszem, hogy végigvonulok az előcsarnokon, miközben cipősarkam egyenletesen kopog, akár egy metronóm. Aztán semmi másra. Az égvilágon semmire. Vicces, kíméletlen és klisémentes: Sarah Hepola memoárja kendőzetlenül beszéli el, milyen az, ha az ember csinos fiatal nő létére félelmetes nagy szeszkazán, és ráadásul büszke is erre.
Hiszen inni baromi jó dolog, nem? Sarah gyakorlatilag folyamatosan bulizik: mindig ott van minden koktélpartin, a bárban kivétel nélkül záróráig marad, és ennek megfelelően egy csomó bizarr helyzetbe keveredik. Pontosan mi is történik vele: viccesek ezek az epizódok, vagy talán már inkább gázosak? Másnap reggel Sarah enyhén szólva semmire sem emlékszik, ezért csak nehezen, apránként tudja összerakni, hogy voltaképpen hol is tart az életben.
Hogyan lett a pöttöm, Stephen King-rajongó fiatal lányból szétcsúszott, zűrös nőszemély, aki a legkülönbözőbb formákban tolja magába a piát, vagyis az univerzális üzemanyagot? Sarah Hepola memoárja nagyon súlyos világba nyit bejáratot, ahol a röhejes sztorik tőszomszédságában óriási, parás szakadékok tátonganak.

Miért várom?
Régebben olvastam Caroline Knapp: Pia c. könyvét. Az is érdekes volt. Szerintem ez egy olyan téma, ami mellett nem szabad elmenni. Azt vettem észre, hogy a nők 90%-a abszolút nem tudja, hogy hol a határ az ivás terén, mig a férfiak, akiknek van önkontroljuk megállják. A boritója gyönyörű szép!

~~~

Szégyen, nem szégyen, de én ebben a hónapban, csak ezt a könyvet várom, ugyanakkor közzéteszek még 1 könyvet, aminek nagyon várom a megvásárlását.

~~~

Várható megjelenés: megjelent
Kiadó: Kossuth Kiadó
Oldalszám: 320
Megvásárolható: KLIKK
Kategória: memoár

Tartalom:
Jenny Lawson, a The New York Times Bestseller listájának első helyezett írója, legújabb, ŐRÜLTEN BOLDOG című könyvében, az egész életét végigkísérő mentális betegséget járja körbe. Egy elképesztően vicces és kacagtató könyv a bénító depresszióról és a szorongásról? Ez aztán szörnyen rossz ötletnek tűnik. De Jenny épp ezekben a borzalmasan rossz ötletekben a legjobb. Az ŐRÜLTEN BOLDOG című könyv arról szó, hogy el kell fogadnunk mindazt, ami megkülönböztet minket a többi embertől – a szépet és a csúnyát – majd felhasználni arra, hogy lenyűgözően és felháborítóan boldogok legyünk.

Miért várom?
Nem tudom, hogy miért, de vonz ez a könyv. Lehet a bolondos boritója miatt... vagy a fene se tudja. Nem tudom megmagyarázni! Lehet a november a memoárok hónapja lesz. És majd én is őrülten boldog leszek, amikor megveszem magamnak ezt a kis bolond könyvecskét. Kevés könyvnél érzem úgyhogy ez kell nekem. Mármint sok könyvnél érzem úgyhogy ez kell nekem, de ennél az irománynál különösen érzem, hogy kell nekem! emélem kellemesen fogok rajta elszórakozni :')

Random > Soha többé II.

2016 november 7, hétfő

A rövidke sorozatomnak az első részét itt olvashatod: KLIKK. Aki azt hitte, hogy nem lesz tbb része ennek a dolognak, az nagyon tévedett! :) sajnos, ezekről a könyvekről is beszélni kell. Még, ha nekem nem is tetszett lehet felkelti valamelyikőtök érdeklődését és elolvassa. Várom a negativ véleményeimről a pozitiv kritikákat, ha valaki vette a fáradtságot és végig böngészet-eme csodálatos művek egyikét! :)

- Donald Antrim: Pszichoparti a palacsintázóban: Nem tudom, hogy mit gondoltam, amikor ezt a könyvet megvettem. Igaz akciós volt, 500 forint, ha lehetett, de 2 forintot sem ért. Szörnyen csalódtam. Nagyon vártam, hogy túl legyek a könyvön. Az első pár oldal nagyon jó, kiváncsi is lettem, hogy milyen esemény kerekedik ki az egészból... Több pszichológiai okfejtésre készültem. Ennyi idő távlatából, már nem nagyon emlékszem, hogy miről is szólt a könyvecske. Mert ez csak egy könyvecske... semmi több. Nem nagyon jöttek át a dolgok, de, ahogy elnézem nem voltam vele egyedül! Mazochistáknak hasznos időtöltés.
1,5/5
Tartalma: KLIKK

- Ben Elton: Vakvilág: Ez volt az első és az utolsó disztópiás könyvem! Sajnos, nekem ezek a témák nem mennek. Az utópia sem, akárhogyan is próbálkoztam vele! Közepes volt számomra a könyv. Lehet, hogy el kellene olvasnom még egyszer, de nekem nagyon nem jött át a dolog. Ha valaki tudna nekem olyan könyvet mondani, amitől megjött a kedve az ilyen fajtájú könyvekhez, kérem irja meg! Csak azért, hogy ne mindig az 1 pontos könyveket rakjam bele ebbe a rovatba ;)
3/5
Tartalma: KLIKK


- A. S. A. Harrison: Halálos hallgatás: Nem mondanám, hogy az idei év csalódása volt, de ugyanakkor mégis! Volt benne néhol porszemnyi izgalmom. Nagyon ritkán adok 3-nál rosszabb csillagot, de ez most igy sikerült! Csalódott vagyok, hogy megmondjam! Nem nagyon értettem, hogy moly.hu-n miért kapott 62%-os a könyv, hisz érdekesen hangzik a történet. Csak épp a kivitelezés nem sikeredett jóra. Többi csalódás, majd a többi részben ;)
2/5
Tartalma: KLIKK

Meglepetten! :)

2016 október 29, szombat

Több a cimke, mint a mondanivaló ;)
De ezekre nincsenek szavak! :)
Nagyon örülök és köszönöm!