Simple Autumn Blog

Könyvekről, filmekről, versekről és pár evilági dologról...

Bemutatkozás

"Helló, szia, szevasz...
... röviden: könyvek, filmek, sorozatok, vélemények és még pár más dologról. Ezekről olvashatsz az oldalon.
Köszike!
Szép napot! :)

Ne lopj! // Copyright © 2016-2017.
Minden jog fenntartva!"

FRISSITÉS:
2018.01.05.: AZ OLDAL BEZÁRT! (lehet kis idővel visszatérünk, de ez még a jövő zenéje)

Tagja vagyok: Magyar Blogok
E-mail: simplexautumn@freemail.hu"""

Feedek
Megosztás

Könyv > Horrorstör

2017 június 30, péntek

Magyarországi megjelenés: 2015, Gabo
Kategória: horror/komédia
Oldalszám: 240
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com // Hivatalos oldal

Tartalma:
Valami furcsa történik az Ohio állambeli, clevelandi Orsk bútoráruházban. A munkatársak reggelente megrongált Kjërring könyvespolcokra, törött Glans vizespoharakra, és szétvert Liripip gardróbokra bukkannak. A bevétel mélyponton, a biztonsági kamerák felvételein nem látni semmit, az üzletvezetőkön pedig kezd elhatalmasodni a pánik.
Három alkalmazott önszántából kilenc órás, napnyugtától hajnalig tartó műszakot vállal, hogy a rejtély végére járjon. Ám éjjeli őrjáratuk során a Bemutatótér különös jelenései és zajai közepette minden képzeletet felülmúló borzalmakkal kell szembenézniük.
Grady Hendrix korábban olyan lapoknak írt, mint a Variety, a Slate, a New York Post, a Playboy, a Village Voice, a Strange Horizons, valamint szerepelt a The Mad Scientist’s Guide to World Domination című antológiában is. Hosszú éveken át telefonos ügyeletesként dolgozott egy parapszichológiai kutatóintézetnél. Jelenleg a manhattani Orsk munkatársa.

Vélemény:
Valamelyik évben szemet szúrt nekem a könyv, nem nagyon foglalkoztam vele, s elmaradt hogy megvegyem. Majd egyik karácsonyon ismét merő véletlenségből ismét a szemem ellé került. Nem cicóztam, megvettem. Teltek-múltak az évek és csak most jutottam el odáig, hogy levegyem a polcról, s elolvassam. 
Nem csak a boritó, hanem már az alapötlet is érdekesen hangzott. Már maga az, hogy nem egy házban, erdőben vagy éppen egy vizparton játszódik a horrortörténet. Nem máshol, mint egy lakberendezési boltban. Gondolom mindenkit érdekel, hogy éjszaka mi is folyhat a boltban, ahol különös dolgok történnek. Nos, főszereplőinket is furdalja a kiváncsiság, igy bent is maradnak éjszakára és felmérik a terepet, hogy mit is ezek a furcsa esetek az áruház területén belül zárás után. Jó volt elmerülni a Hügga gurulósszékek, az Arsle étkezőasztalok vagy éppen a Brooka kanapék világában. Megismerhetjük a bolthátlózatot, továbbá a kialakitását és az eladók munkáját. 
A kötet tökéletes kikapcsolódást nyűjt. Legalább annyira izgalmas, mint amennyire a boritója ötletes. A könyv fedőlapja egyedi, hiszen mindenkinek egy IKEA katalógus jut eszébe róla, mégha bele lapoz akkor is! Személyszerint én ezt horror vigjátéknak vagy fekete komádiának kategorizálnám be. Borzongni, ugyanakkor elmosolyodni is lehet rajta. Az iró másik könyvét: My Best Friend's Exorcism, regényét is szivesen elolvasnám. 2016-ban jelölve volt a GoodReads olvasói oldal legjobb horrorkategóriájában. Szives örömest ajánlom minden horror és nem horror rajongó figyelmébe!

4,5/5

Könyv > Nerve - Idegpálya

2017 április 20, csütörtök

Magyarországi megjelenés: 2016, GABO
Kategória: thriller
Oldalszám: 300
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalom:
Amikor a kissé visszahúzódó Vee egyszer csak belecsöppen egy interneten követhető bátorságpróba-játékba, hirtelen azzal szembesül, hogy a névtelen irányítók mindent tudnak róla. Olyan nyereményekkel kecsegtetik, melyek után az EzVagyokÉn oldalán vágyakozott, majd a számára tökéletes pasival, a dögös Iannel szervezik egy csapatba. Először jó mókának tűnik a dolog – a rajongók buzdítására egyre kockázatosabb feladatokat hajtanak végre, egyre értékesebb jutalmakért. De az események komoly fordulatot vesznek, amikor öt másik játékossal egyetemben egy titkos helyszínre irányítják őket, ahol a fődíjért kell harcba szállniuk, s a mindent vagy semmit játékban már az életük a tét.
Jeanne Ryan első regénye izgalmas thriller, egyszerűen letehetetlen olvasmány.

Vélemény:
Tavaly novembere óta szemezek vele, hogy elolvasom. Most végre eljött az ideje. Teljesen tisztában voltam vele, hogy nem az én korosztályomnak szól, de adtam neki egy esélyt, s nagy reményekkel el is kezdtem olvasni. Az nem tetszett, hogy megint a mozifilm környékén adtak ki egy könyvet (lásd: Lángelmék - A nagy rablás). Alapból is viszolygok a filmboritós kötetektől. Igy nekem ki is maradt a film. Na, jó mondjuk ki: A Kék Bálna nevű játék kapcsán is elég sokszor felhozta a média, mint filmet. Könyvről természetesen szót sem ejtettek... Nos, ezt nem kommentálnám! De nem is ezért akartam elolvasni. Története is érdekesen hangzott, bár engem taszit minden olyan könyv, ami valami véletlen folytán az internethez vagy éppen a számitógépekhez van köze. 
Nem is álltam neki nehezen az olvasásának, úgy itéltem meg ezzel hamar fogok végezni. Itt van Vee a főszereplő leaányunk, aki még az élethez is szürke kis egérként festette lemagát előttem abban a pár sorban, amit olvastam róla, aki a  hovatartozás céljából jelentkezni akar egy játékba. Még az első feadatot sem tudja teljesiteni normálisan, hogy szét ne parázná az agyát, hogy mit is gondol róla mindenki és, hogy hogyan fog mutatni ez az interneten. Aztán kiderül, hogy ezt nem lehet eltüntetni a webről (mint általában a dolgok 98%-át, csak az ember azt hiszi róla, hogy eltünt, mert törölte), mert élő egyenes adásban kapcsolták a kávézóból az esetet. Milyen véletlen, hogy be is válogatják a lányt, nem is kell neki sokat várni, hisz' több ezer jelentkező közül ráesett az alternetiva. Számorma elég gyenge feladatok voltak kezdésként. Kezdjük ott, hogy ebbe szerintem csak a buta emberek mennek bele. Szerintem ez abszolút nem gondolkoznivaló, hogy az ember ne vágjon bele ilyen marhaságba. Most őszintén: Ti meddig mennétek el, ha cserébe örült jó cuccokat kapnátok, s mindezt ingyen? Én biztos, hgy enm vállalnám el. Végülis van benne kihivás, de elég szomorú, hogy ezért bármi is járna. Valakinél motivációul szolgál, hogy véghez vigyen őrült dolgokat. Mondván csinálnak valami idiótaságot és ezért még meg is jutalmazzák őket, hogy milyen ügyes gyerekek. olvasás közben vártam a kihivások tetőpontját, de nem észleltem. Természetesen nekik is vannak követőik, de ami durv,a hogy egyes követők velük együtt mozognak terepen és próbálják őket kizökkenteni a "valóságukból". Számomra ez zavaró faktor volt. A kötet alapötletét nagyon jónak gondoltam! És valószinű, hogy ennek a felnőtt verziója is másképpen festett volna. Nem azt mondom, hogy nem voltak benne durva feladatok, mert voltak. Tudjátok, hogy kik jutottak eszembe ezekről az eseményekről? Ők is csinálnak feladatokat, felveszik videóra a kihivsaikat, feltolják a netre, követőik is vannak, like-olják őket, sok rajongójuk van, jobb esetben sponzoraik is vannak és esetenként valami pénz is csurran-cseppen az éjszakai bilibe. Na? Kikre jellemzők ezek a felsorolt dolgok? A Vlogger-ekre! Bizony ám! Természetesen vannak kivételek ez alól, akik nem a nézettségért csinálják (de, azért csinálják, mert ez egy fontos dolog!).
A könyvet inkább a fiatalabb generációnak ajánlanám, akik most 14-21 év közöttiek. Szombat esti, vasárnap délutáni kikapcsolódásra, elfoglaltságra tökéletesen megfelel. Attól függetlenül, hogy nem voltam elájulva a kötettől, szerintem biztos megnézem filmen is. Kiváncsivá tett. Lehet, ha tizenéves fejjel olvasom, akkor jobban tetszett volna! Nekem középszerű hatást nyújtott az olvasmány. Egyébként nem bántam meg, hogy elolvastam!

Jó tanácsok a végére:
- Ne csináljatok bohocót magatokból, azért, hogy menőbbnek tűnjetek!
- Gondoljatok bele, hogy milyen következményekkel járhat, hogy milyen videót, képet töltetek fel az internetre vagy épp csatlakoztok egy titkos csoporthoz/szektához! Hisz' mindennek következménye van!
- Hiába gondolod, hogy letöröltél x dolgot a web-ről, az akkor is ott marad!
- Ha jót akarsz szórakozni és anyudék megvették neked a könyvet, annak reményében, hogy megszereted az olvasást és még nem múltál el 21 éves, akkor ne habozz: olvasd el, mert olvasni jó és biztos, hogy tetszeni fog! :)

Gyerekek, az internet nem játék!!!

3/5

Könyv > Katherine a köbön

2017 április 6, csütörtök

Magyarországi megjelenés: 2014, Gabo
Kategória: dráma/kortárs
Oldalszám: 300
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalom:
Tizedik ​Katherine csak azt akarta, hogy barátok legyenek.
Tizennyolcadik Katherine e-mailben rúgta ki.
K-19 összetörte a szívét.
Colin Singleton kizárólag Katherine nevű csajokra bukik. És ha sikerül összejönnie valamelyik Katherine-nel, akkor Colin előbb-utóbb lapátra kerül. Hogy egészen pontosak legyünk, eddig tizenkilenc alkalommal.
Colin, az anagrammakedvelő, elkeseredett gyermektehetség tízezer dollárral a zsebében, egy vérszomjas vaddisznóval a nyomában és az anyósülésen túlsúlyos, Judy bírónő-rajongó barátjával kalandos útra indul, de egyetlen Katherine sem bukkan fel a láthatáron. Colin elhatározza, hogy megalkotja az Alapvető Katherine előreláthatósági elméletet, amely reményei szerint bármely Kirúgott számára képes megjósolni bármely kapcsolat kimenetelét, és ezáltal talán visszaszerezheti a lányt.
Az Alaska nyomában szerzőjének árnyalt humorú regényében szó esik még szerelemről, barátságról és egy halott osztrák-magyar trónörökösről is.
John Greent a házassága előtt tizenháromszor rúgták ki. De Katherine nevű lány egyszer sem.

Vélemény:
Nem szoktam ilyent csinálni, na! Régebb óta nézegettem a könyvet.  Szóval: nem nagyon vagyok képbe John Green-t illetően. "Csillagainkban a hiba" c. túlhype-olt könyv/film kapcsán hallottam a nevét. Nem nyerte el a tetszésem, igy kimarad ez az olvasmány a listámról. De ez a Katherine-es könyv érdekesen hangzott. Érdekesen hangzott ez a szerelem képlete cimű tartalommal. Neki is álltam, érdekes volt. Úgy éreztem, hogy az iró próbál valami újat alkotni ezzel a sok Kathrine-nel. Már maga az alap is elég abszurd, egy Colin nevű srác és 19 Kathrine nevű barátnője volt. Mondhatnánk rá, hogy névfetisiszta. Itt aztán nem volt nehéz nem követni az ex-ek számát, mert csak a számokra kellett igazán figyelni, hogy msot épp a másodikról vagy a tizenkilencedik a téma. Amikor a szórakoztatás cimszó alatt megjelennek a számitások, képletek, grafikonok, akkor totál úgy érzem magam, mintha az iskolába ülnék és nagyon senyvedek. Hiába olvastam a szenvedés bennem maradt és nyüglődtem. X és Y tengely, grafikon, keressük az X-et. Jaj, atya világ! Hozzáteszem: kevés képlet volt benne, de attól is bepánikoltam. Ciki nem ciki, félek a matektól, bármilyen formában még, ha irodalmi köntösbe is van öltöztetve. Teljesen elvette a könyvtől a kedvem és erősen gondolkoztam, hogy feldobom a padlásra a függvénytáblázat szomszédságába. Ott jó helye lesz! (Könyvtári könyv volt, úgyhogy nem lehetett). Próbáltam odafigyelni, elképzelni, hogy mi van odairva, de amikor meghallok valami matematikai kifejezést egyszerűen rosszul leszek, bepánikolok. Pedig itt szó nincs számolásról! Nekem a negyedénél ment át a kötet küszködésbe. Természetesen itt még mindig a szórakoztatás volt a célja John Green-nek, csak ő nem gondolt az olyan matematika undort érző emberekre, mint amilyen én vagyok. Ez a szörnyű iskolai élmény megfosztott az olvasás élvezetétől. Igy az olvasás félbe maradt. Nem akartam szenvedni vele. Ha tovább kellett volna olvasnom, biztos, hogy előbb megittam volna 3 kanál olajat egy kis vodkával leöntve, minthogy folytassam. Azt hiszem ez a könyv most megtanitotta nekem, hogy ami rossz azt nem kell végig olvasni és megmutatni a világnak, hogy "Csak azért is elolvasnom! Kemény vagyok!". Minden perc, óra, nap, hét, hónap egy kincs! Nem szabad pazarolni! De ezzel nem akarok senkit sem lebeszélni a könyvről! CSak nekem nem jött be! Lehet neked be fog! Én utálom a matekot és igy jártam, nem birtam elvonatkoztatni! Szóval neked még sikerülhet megtudni a szerelem képletét, de én sosem tudom meg... igy jártam! :_) Puff!

U.i.: Természetesen
a pontozás most elmarad!

Könyv > Határvidék

2017 február 21, kedd

Magyarországi megjelenés: 2015, Gabo
Kategória: krimi
Oldalszám: 356
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalma:
Észak- és Dél-Írország határán, néhány nappal karácsony előtt megtalálják Angela Cashell, egy helyi kamaszlány holttestét. A nyomozást a kétgyerekes családapa, Benedict Devlin felügyelő vezeti, és mindössze két nyom áll rendelkezésére: egy aranygyűrű az áldozat ujján és egy régi fénykép. Nem sokkal később újabb tinédzsert gyilkolnak meg, és a helyzet még tovább bonyolódik, amikor Devlin rájön, hogy aktuális esetének köze van egy prostituált huszonöt évvel korábbi eltűnéséhez. Miközben a havazás egyre erősödik, nemcsak az észak és dél, hanem a jó és rossz, a bosszú és igazságszolgáltatás közötti határ is elmosódik.
Az ír Brian McGilloway első regénye nem véletlenül nyűgözte le hazai közönségét: fordulatokban bővelkedő cselekménye és árnyalt karakterei kötelező olvasmánnyá tették a krimirajongók számára.

Vélemény:
Tartalma alapján jó ötletnek tűnt kikölcsönözni a könyvtárból. Pont olvasói válságom kellős közepén kellett megtalálnia ennek a könyvnek. Aminek nem örültem. A történet érdekes, hogy mit is csinálnak a hatóságok, ha két ország határvonalán találnak egy halott lányt. Nem akarom annyira lepontozni a könyvet, hiszen nem az ő hibája, hogy 1 hétbe telt mire átrágtam magam rajta. A könyv felénél csak az járt a fejembe, hogy lehet velem van a baj és igy nem szabadna bármi ir irnom erről a Borderlands-krimiről. Maga a story nem volt ossz. Az utóbbi időben csak 3 könyvet hagytam félbe, ami nem szokásom, de most nagyon röstelltem magam miatta. Csak azért is végig akartam olvasni! A könyv felénél túl lengültem a válságon és fogytak a lapok. Gyorsabban, mint előtte. Meg is örültem neki. Rég kellett ennyire megerőltetnem magam. talán még anno Albert Camus: Közöny/A bukás novelláinál volt ilyen érzésem. Az utolsó 80-90 oldal pedig meghozta az olvasási kedvem, egyre érdekesebb dolgok derültek ki a kötet alatt. A kezdeti nehézségek ellenére is csak sajnos közepesre tudok értékelni ezt a művet. Jobbra számitottam. De a boritója nagyon szép lett. Első regénynek viszont nem volt rossz! Lespórolhattak volna abból a 356 oldalból, kb az első 80-90 oldalt és akkor jó barátok lettünk volna. Ennek a könyvnek egyébként ezen kivül még 4 része van. Azért kiváncsi vagyok, hogy kiadják-e a többit. És szerintem, ha olvasásilag jobb passzba leszek: újra el fogom olvasni és akkor remélem, hogy jobban gondolkozom majd róla! :)

3/5

Könyv > Sötét erdő közepén

2017 január 13, péntek

Magyarországi megjelenés: 2016, Gabo
Kategória: thriller/krimi
Oldalszám: 348
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalma:
„Mérgező barátságok, egy világtól elzárt ház, egy sötét, hófödte erdő… Mindannyiunk legrosszabb rémálmát és a tökéletes hozzávalókat ötvözi ez a feszültséget keltő, hátborzongató regény." (Clare Mackintosh)
Nora tíz éve nem találkozott Clare-rel. Egy nap otthagyta az iskolát, és többet vissza sem nézett. 
Aztán váratlanul meghívják Clare lánybúcsújára. Ezzel lehetőséget kap arra, hogy végre lezárja a múltat… 
De a dolgok rosszul alakulnak. Nagyon rosszul. 
Van, ami nem maradhat örökké titokban.
Ruth Ware Lewes városában, Sussexben nőtt fel. A Manchesteri Egyetemen szerzett diplomát, azután Párizsba költözött, majd Észak-Londonban telepedett le. Férjezett, két kisgyermek édesanyja. Volt már pincérnő, könyvesbolti eladó, angolnyelv-tanár és sajtóreferens. A Sötét erdő közepén az első krimije.

Vélemény:
Egyik kedves könyvesboltos ismerősöm emlitette a könyvet, legalábbis, hogy ő éppen most olvassa. Röviden elmondta, hogy miről szól. viccesen hozzátette, hogy éppen most készül a barátnője lánybúcsújára. Igy én is kedvet kaptam az irás elolvasásához. Megtettem az első lépéseket, elmentem a könyvtárba. Pont nem volt bent, mondták, hogy pár nap múlva menjek vissza. Tükön ültem, hogy végre elolvashassam, úgy felkeltették az érdeklődésem a boltban. Néhány nap múlva vissza is mentem, hátha szerencsével járok.
Akkor innentől nem kertelek: hamar elolvastam. Hozzáteszem nem ömlik belőle a vér, mint ahogy az emberek többsége gondolja, amikor meglátja, hogy thriller. Ez egy tipikus chick-lit thriller. Nekem az nyerte el a tetszésemet, hogy le van minimalizálva a mozgástér egy házra a sötét erdő közepén, ahol nincs térerő, sem internet vagy bármely kommunikációs eszköznek használható tárgy. Mintha el lennének szigetelve az emberek a külvilágtól. amikor rá vannak utalva a másikra, hogy ismerjék meg egymást stb. Frászt kaptam volna egy erdő közepén egy üvegházfalú házban, ahol nem lehet egy percre sem maradhatsz egyedül. Ráadásul a tél közepén? Váááá! Nem csak az üvegház, hanem a megjelenő társaságban is adódnak kellemetlenségek. Ha valahová nem akarok vagy nincs kedvem elmenni, akkor nem megyek. Nem a, hogy elmegyek és végig szenvedem azt a pár napot. Egyébként nem kell sok ész a könyv megfejtéséhez. Nora vagy Lee vagy nem is tudom már, hogy melyik nevét használta idegesitett. Ezért egy pontot levontam, de fél pontot kap, mert nem hasonlitották a "Holtodiglan"-hoz. Mondjuk mindek is? Nem egy domestic Noir. Ez csak egy lánybúcsú. A kezdetek kezdete. Úgy gondolom, hogy nem ez volt az utolsó olvasásom. Aki azt mondja, hogy nem szereti a krimit/thrillert (mondjuk ilyenről még nem hallottam), annak is szerintem bátran ajánlható. Nem fog bele halni ;)

A magyar boritó nekem sokkal jobban bejön, mint az eredeti. Szerintem a mi boritónk valamennyivel figyelem felkeltőbb. Gabo könyvkiadó az utóbbi időben nagyon jó könyveket ad ki, úgyhogy mindig figyelem az új megjelenéseiket! :)

4,5/5

Könyv > Sunshine - Megkísértés

2016 november 5, szombat

Magyarországi megjelenés: 2016, Gabo
Kategória: horror/paranormális
Oldalszám: 280
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalma:
Nem ​​sokkal azután, hogy Sunshine Griffith megünnepli a tizenhatodik születésnapját, édesanyjával, Kattel a napos Austinból a ködös, esős Washington állambeli Ridgemontba költöznek. Bár Sunshine örökbefogadott gyermek, mégis igazi bensőséges, anya-lánya kapcsolat van köztük Kattel. Az új otthon azonban olyan sötét és megfejthetetlen érzéseket vált ki Sunshine-ból, amelyekkel nem tud megbirkózni. És bár Kat látszólag nem vesz róla tudomást, Sunshine jól tudja, valami nem stimmel a házzal…
A Ridgemontban eltöltött első éjszakán Sunshine apró léptek neszezésére ébred, majd egy kísérteties gyermeki kacajt hall. Másnap mintha minden még félelmetesebb lenne. Kat meg van győződve arról, hogy csak a képzelete játszik a lánnyal. Hogy bebizonyítsa, Kat téved, Sunshine fotókat kezd el készíteni, abban a reményben, hogy dokumentálhatja a házban portyázó természetfelettit. Az új iskolában összebarátkozik Nolan Fosterrel, a a kedves – bár kissé könyvmoly – osztálytársával, akit szintén érdekel a fotózás, és hasonlóképpen érdeklődik a szellemek világa iránt is. Nolan felajánlja Sunshine-nak, hogy segít felderíteni, mi folyik a házban.
De amit felfedeznek, jóval több, mint amire számítottak. Sunshine rádöbben, hogy a szellemek az anyját és őt is veszélybe sodorhatják, és az is világossá válik, hogy minden, amit a múltjáról eddig tudni vélt, óriási tévedés.

Vélemény:
Para, para, para, para! "Ez az új kedvenc szavad?" Áh, dehogyis, csak egy költözős, szellemes, paranormális, horror alkotás egyik jellemzője. Olyan friss volt a könyvtár polcán a könyv, hogy én voltam az első, aki kikölcsönözte, amire mit is mondjak... büszke voltam. Sejtelmem sem volt, hogy a boritón milyen YouTube-sorozatról beszélnek. Persze utána néztem az interneten (The Haunting of Sunshine Girl) és úgy gondoltam maradok is a magyar változatnál. Mikor megláttam, hogy a kedvenc  horror rendezőm is emlitést tesz erről a YouTube-on futó sorozatról, illetve a könyvről, teljes mértékben úgy éreztem, hogy ez egy próbát megér, mégha a fent emlitett szériáról nem is hallottam. Elég döcögősen álltam neki a lapoknak, mert magamba halkan sirattam a másik könyvet, amit nem vehettem ki, mert megint megfutottam a havi limitet a könyvtárban az egyszerre kölcsönözhető könyvek darabszámára vonatkozóan. Szó, mi szó: nem nagyon volt kedvem hozzá, de neki kezdtem. Azt irták, hogy az első oldalaktól is nagyon megrémülsz, jaj! Amikor elkezdtem nem nagyon kötött le, de abszolút nem bántam meg, kellemeset csalódtam! Egyszer csak azt vettem észre, hogy nem a 7. oldalon, hanem a 136. oldalon tartok. Magával ragadott a könyv. Pörögtek az események és a kezem alatt a papirok. Voltak benne olyan leirások, ami vicces volt, ugyanakkor rémisztő is néhol. Gyermek kacaj hallatszott a szobában, mikor ehhez a részhez elértem... elkezdett sirni a szomszédban lévő csecsemő. "Kicsit" beparáztam... A szellemes eseményhalmazokkal eléggé hadilábon állok, mert nem is tudom, hogy voltaképp hiszek-e bennük vagy sem. Nehéz ezt megmondani... azért rád tudják hozni a frászt, na! Nem bántam meg, hogy elolvastam és nagyon várom a folytatását. Mint emlitettem a sorozatos könyvekkel kapcsolatban az a félelmem, hogy kiadnak 1-2 könyvet és utána kész, vége, nincs tovább. Te meg ülsz ott pár könyvvel a kezedbe és nem tudod meg, hogy mi a valódi vége a történetnek, mert nem folytatják... Na: ez a dühitő! Nagyon remélem, hogy nem fenyeget ez a veszély :)

4,5/5