Repülő bálna, a játék szimbóluma. A bálnák időnként
csoportos öngyilkosságot követnek el.

(Ezen az oldalon olvashattok erről, hogy mi is ez: KLIKK.)

... hetek óta mindenhol csak erről olvasni vagy látni vloggerektől videókat. Érdekes: eddig senki sem hallott róla jó formán. Elég szomorú, hogy igy használják ki embertársaik egymás naivitását, befolyásolhatóságát, élet iránit utálatát. És, hogy van olyan is, aki ezeket megcsinálja? Szinte hihetetlen!

Én először pár hete olvastam valami szalagcimet ezzel kapcsolatban, de mivel álhir portál oldalon volt fellelhető a cikk, igy meg sem nyitottam. Azt hittem, hogy kamu. Amikor megejlentek hivatalos oldalakon is cikkek, akkor elolvastam, hogy mi ez, de túl sok vlogger videózott már róla igy megnéztem pár véleményüket a dolgokról. Ahogy észrevettem inkább csak a nézőik sámát akarták ezzel gyarapitani. Minden "riport"-ba ugyanazt szajkózzák. Érdem én, hogy ez rossz, nem szabad, meg kell menekiteni a gyerekekt. Igaz is! De miért kell róla 500 másik videót késziteni róla? Először volt 10, most pedig 6 mill másik. Van olyan, aki már x éve csinál videókat, azoknak a nézettsége: 50-100 között, de a Bálnás videója hirelen megugrott 100.000-re.

Igaz: most én is irok róla. Miért is? Mert már rohadtul idegesit, hogy mindenhol csak erről van szó! unalmas, elcsépelt. Olyan, mint a Dark/Deep Web-ről készült ismeretterjesztő vlog-ok. De mégis ad valamit: azt, hogy 50 napig egy "különleges elit klub" tagja lehetsz, amit nem mondhatsz el senkinek, akárcsak a "Harcosok klubja" cimű kötetbe!filmben. És persze nehéz is bekerülni.

Érdemes elolvasni az Urban Legends irását.

Nekem mi a véleményem erről? Ez egy faszság! Értelmetlen szar! Ha valaki, annyira megakarja ülni magát, nem kell 50 napig várni. Megteheti bármikor. Még csak büszkeséggel se töltheti el őket, hogy végig csináltak valamit, mert a végén meghalnak. De az is lehet, hogy ez nem is létezik valójában. Csak kitaláláták, hogy valamiről eltereljék az emberek figyelmét valami sokkal nagyobb botrányról (lásd: "Amikor a farok csóválja" cimű film).

Gondolom most a "Nerve - Idegpálya" c. könyv... elnézést film is nagyon felkapott lesz, ugyanis kb. ugyan ez a story-ja, mint ennek itt egy egyre durvább dolgokat kell megcsinálni, hogy szintet lépj, de itt  pénzt kapsz és, ha szerencséd van nem halsz meg. Még én sem olvastam el, de el fogom, és nem emiatt a szugyok "Kék Bálna" miatt, hanem amikor már ki jött könyvbe, akkor is elakartam olvasni. Úgyhogy ez most csúszik kicsit.

Tömören-röviden: nem tudom sajnálni azokat, akik megcsinálják ezt, mert ennyi eszük van. Szomorú, hogy ilyen dolog motivál embereket, hogy véget vessenek még meg sem kezdett életüknek. Lehet ocsárolni, mondani, hogy nincsen szivem, mert ilyeneket irok/gondolok!  Nem hiába mondják, hogy "Aki hülye, haljon meg!". Mielőtt belekezdtek bármi agyatlan baromságba, tegyétek fel a kérdést magatoknak: Kell ez nekem? Mitől lesz nekem jobb? Mit fognak szólni a szüleim, testvéreim, akik születésemtől velem vannak, törődnek velem? Hiányoznék-e nekik? Fájdalmat okoznék nekik? Ha valami baj van, akkor beszéld meg szüleiddel, barátaiddal, hozzátartozóiddal! Ne gondolj mindig a rosszra! Ők azért vannak, hogy segitsenek, melletted legyenek! Ne félj segitséget kérni! És nem utolsó sorba nézzetek utána, hogy mi is az, mert lehet, hogy valami menő, különc, egyedi az veszélyes is! Használjátok a csepp kis eszeteket még, ha néha nehéz is!

!!! Segitséget kell kérni, ha úgy érzitek baj van!
!!! Figyelni kell a másikra, hallgassátok meg egymást!
!!! Az interneten terjedő szarságokat meg hagyjátok a p*csába!
!!! Menjetek el sétálni, találkozzatok barátokkal, beszélgessetek és ne ilyen
hülye játékokat játszatok!
!!! Olvassatok, irjatok, ismerkedjetek, sétáljatok, mosolyogjatok, 
beszélgessetek, aludjatok. Csináljatok valami hasznos dolgot!

!!! Senki sem lehet ennyire elkeserdett, hogy ebbe keresi az örömét!
!!! Mindig van megoldás!

Vigyázzatok egymásra!

... és ne feledjétek a
Rózsaszin bálna
játékot!

Frissités/20170408.11:10: Mindenki isteniti ezt a Jocó tanár úrat vagy kicsodát, mert elinditotta a "Zöld Elefánt Kihivás"-t. Ennek meg van az ellentétje: Rózsaszin Bálna néven fut, és nem kellene más tollával kéeskedni... Elvégre tök mindegy, hogy hogy hivjuk, csak pozitiv végkifejlete legyen az adott akciónak. 
Azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy nem is létezik ez az egész. Érdekes, hogy mindenki keresi, de senki sem találja és mindenkinek van pont egy olyan ismerőse, aki éppen "játszik"... Idiótaság!

 

***

NE LOPJ! // COPYRIGHT © 2016-2017. 
MINDEN JOG FENNTARTVA!