Magyarországi megjelenés: 2016, Művelt Nép
Kategória: thriller
Oldalszám: 320
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalom:
Mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban.
És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni.
Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok.
Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószoba ablakon?
„Briliáns, dermesztő, félelmetes és letehetetlen." (Lesley Pearse)

Vélemény:
Tömören, röviden a csapból is ez folyt, igy kiváncsi voltam, hogy mi is ez. Ugyanis megint a marketing csapdájába estem bele. Akárhová nézem mindenhol ezt láttam. Egy időre el is hessegettem a gondolatot, hogy elolvassam "egy újabb Holtodiglan" gondoltam én. Mire lecsengett a köny körülött levő őrület úgy gondoltam, hogy adok neki egy esély üsse kő! Nem túl hosszú kis könyvecske. Amúgyis olvasói válságban voltam épp és nagyon reméltem, hogy ez nem egy olyan "pszichothriller" lesz, ahol ismételten tekerem a fejem, nézegetem a plafont és átkozom az irót, hogy miért?! Szeretem az ilyen műfajú könyveket, gondolom észrevettétek. Ismételten egy túl hype-olt könyv!
Első gondolatom: ezek aztán gyorsan össze is házadostak! Főleg, hogy előtte nem is ismerték egymást. Ha úgy vesszük még mindig vadidegenek egymás számára. Jack nekem túl közvetlen, kedves, hamar elfogadó volt Grace testvérével szemben. Főleg azzal kapcsolatban, hogy odaköltözhet hozzájuk. Tudhat valamit ez a figura, hogy hogyan hálózza be az imádott nőt még jobban - gondoltam. Jack nekem a könyv elején is túl preciz, negédes, tökéletes mániásnak tűnt. Tovább olvasva is ez volt a benyomásom. Grace hamar kompromisszumképes volt a munkáját, új házás, új életvitelével kapcsolatban. A férfi olyan szinten figyelmes volt, hogy már idegesitően zavarba ejtő. Itt nekem akkor is bűzlött valami. Tuti, hogy valami stiklije van! Amit persze a főszereplő hölgyemény sem tudhat még. Amikor ezt olvastam, hogy "szóval csempézett a padló" belém hasitott, hogy itt valami oltári gond van/lesz, hisz' még azt sem tudja, hogy hová fog költözni, maga sem látta az álmai házát. Ez aztán ám a meglepetésekkel teli élet! (Hozzáteszem, hogy nem olvastam el a fülszövegét a kötetnek) Ahogy olvassuk tovább a könyvet, előjönnek a furcsa dolgok: se mobil, se e-mail. Maga Jack teljesen neve is túl szép volt nekem, hogy igaz legyen. Angel... vicc! Vannak férfiak, akik at hiszik, ha elvesznek egy nőt bármit megtehetnek, mert ő már a birtokukban van és ez felhatalmazza őket, hogy úhy bántjanak imádott feleségükkel, mint a kutyával. A házasság előtt természetesen túlestünk a beetetésen is: villámgyors esküvő, igy szeretlek - úgy szeretlek, "hozzánk költözhet a down-kóros húgod, tök jó lesz itt neki", "a ház, amelyben lakni fogsz szipi-szupi meglepi lesz". Amikor a tökéletes férfi átváltozik egy birtokló, parancsolgató, bunkóvá. Grace, a főhősnőnk (mert ő tényleg egy HŐS és egyéb szorongási problémái is vannak, ami érthető ebben a kontextusban) nagyon érzi, hogy itt valami nagyon félresiklott, persze az olvasó is tekeri a fejét, hogy "jól beletenyerelél, kisanyám!" A történet elején a tökéletesség is már-már nyomasztóan hat az olvasóra. Mégis hol máshol, mint a nászéjszakán kiborul a bili, hogy ki is ez a báránybőrbe bújt farkas, akivel leakarja élni az életét. Itt kőkemény lelkiterrorról van szó! Az események feszültség alatt tartják az olvasót. Az emberi gonoszság legmélyére kapunk betekintést. Nem tudom, hogy olvastam-e ennél gonoszabb könyvet (Philip Zimbardo: A Lucifer-hatás-on kivül, de a szociálpszichológia). Itt a gonoszság elképzelhetelen méreteket ölt.
Ez egy kétségbeesett, hülye nő story-ja, aki túl korán megy férjhez egy ismeretlenhez. Ti ne tegyetek ilyent! A könyv olvasása közben sokszor eszembe jutott "A szoba" és a "3096 nap" cimű  hasonszőrű regények. Elgondolkoztam, hogy én mit tennék Grace helyébe, de sejtelmem sincs. Lényeg a lényeg: nekem tetszett. sok krimit, thriller és megrázó dolgot olvastam, de ez most nagyon odavágott. Természetesen az irónő következő könyvére "Minden kis apróság"-ra is kiváncsi vagyok. Szerintem "A nővér" helyett ezt olvassátok el, több meglepi van benne, mint a másikban!

5/5