Magyarországi megjelenés: 2016, Athenaeum
Kategória: furry, krimi
Oldalszám: 264
Megvásárolható: KLIKK
Vélemények: Moly.hu // GoodReads.com

Tartalom:
Újabb brutálisan meggyilkolt, bundájától megfosztott állat hullájára lelnek a rendőrök.
Cesar Darlington németjuhász nyomozó tehetetlen az ügyben – egyetlen segítsége a megcsonkított szfinx macska, Dr. Lex Siegfried lenne, akit ő juttatott rácsok mögé. De vajon hihet-e a doktor őrült meséinek?
Mindeközben egy nem mindennapi páros (Arthur, a róka és Christie, a fekete párduc) szórakozni készül a barátaikkal, de a város felé tartó viharfelhők a halloweeni maszkabált véres rémálommá változtatják mindenki számára.
Jandácsik Pál első regénye egy sötét, ismeretlen, mégis hátborzongatóan ismerős univerzumot fest le. Karakterei civilizált állatok, akik még soha nem tűntek ennél emberibbnek, a gyilkos után folytatott hajsza pedig soha nem volt ennél idegtépőbb.
Ez a furry krimi nem szűkölködik sem vérben, sem erőszakban; az olvasóban felmerülő kérdések pedig az utolsó oldalakig váratnak a válasszal.

Vélemény:
Üdvözöllek a Furry világában! Régebb óta szemezek a könyvvel az interneten, de most eljutottam odáig, hogy kiveszem a könyvtárból és végre megtudom, hogy mi az a "furry". Nagy bőszen odamentem az információs pulthoz, megkérdeztem, hogy hol találom a könyvet, mert sem a szépirodalomban, sem a krimibe részlegen nem találtam. Pár pillanat múlva már mentem is ki a könyvtárból kezemben az irománnyal. Kicsit nehezen, vonakodva álltam neki a könyvnek. Az alapötlet érdekes volt, sehogy sem tudtam elképzelni, hogy mi sül ki ebből. Néhol olyan érzésem volt, mintha túl részletes lenne, néhol, pedig "erre nem voltam kiváncsi" (szereplők vad szexuális élete). Az állatok szempontjából nekem baromi nehéz volt átállni. Nagyon ritka, szinte 0,01% az esélye, hogy ilyen könyvet olvassak, ahol nem hús-vér emberek a szereplők. Birom a krimi/thriller/horror műfajokat, de a felsoroltak mégis mások, talán azért is, mert ott emberek a főszereplők és nem állatok. Az állatokban bent van a brutalitás, az élni vágyás, ösztöneik irányitják őket, mig az emberekkel ellentétben kordában tudják/lehet tartani őket. Néhol sok volt nekem már az állatias viselkedésből. A könyv felénél se birtam átállni rendesen. Ez nagyon zavart, hogy nem emberi szereplők voltak benne, de természetesen ettől érdekes. Kb. a 3/4-edénél sikerült. Közepesre értékelem a könyvet, mert nem az én világom, de ettől független, ha jelenne meg itthon még furry műfajú könyv belelapoznék és lehet el is olvasnám. A plusz fél pont az ötlet miatt. Mivel ilyen pontra értékeltem a könyvet, ezért ez nem azt jelenti, hogy csalódtam benne! Mivel nem tudtam, hogy mit is várjak tőle, ezért nem csalódtam! Mindenkit buzditok az elolvasására, mert nem hétköznapi történet! :)

3,5/5